Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στην κρίση χρέους, το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης έχει θέσει ως στόχους του τη γεωπολιτική ανάδειξη της Θράκης, και την αναβάθμιση του δημόσιου διάλογου σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης. Γι’ αυτούς τους λόγους και σ´ αυτή την κρίσιμη εποχή διοργανώνει μια εκδήλωση με το συνοπτικό τίτλο ¨Στρογγυλό Τραπέζι Συζητήσεων».
Το ´´1ο Στρογγυλό Τραπέζί στη Θράκη από το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης´´θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 στο Thraki Palace & Conference Center στην Αλεξανδρούπολη.
Γύρω από το Τραπέζι θα ´´καθίσουν´´, Οικονομολόγοι , Πολιτικοί, Συγγραφείς και Δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα διεξάγεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του κύριου Χρηματοοικονομικού Συνεδρίου του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης το Μάϊο και θα έχει συγκεκριμένο θέμα και κοινό.
Φέτος οι κύριοι άξονες της εκδήλωσης είναι οι εξής :
«Η Ευρώπη είναι αρκετά έτοιμη για να βοηθήσει την Ελλάδα; Οι αγορές μπορούν να εμπιστευτούν τους Ευρωπαίους ηγέτες όταν επιμένουν ότι η Ελλάδα είναι η εξαίρεση; Μετά απο τόσους μήνες, μετά απο τόσες συζητήσεις φαίνεται ότι οδηγηθήκαμε σ ένα σπάνιο συμβιβασμό. Είναι όμως αυτό αρκετό; μπορεί μια οικονομία να επιβιώσει όταν χρωστά το 150 %του ΑΕΠ της;»
«Το σχέδιο της Ευρώπης για την Ελλάδα είναι περισσότερα λεφτά και μεγαλύτερη λιτότητα. Η Γαλλία και η Γερμανία προωθούν μια διαφορετική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη πιο σκληρούς όρους και καλύτερο συντονισμό για να αποφύγουν μια νέα κρίση χρέους. Χρειάζεται άραγε η Ελλάδα ένα νέο σχέδιο Μαρσαλ για να ανακάμψει;»
Πολιτιστική εκδρομή
Στις 3 Σεπτεμβρίου , μια μέρα μετά την εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του πιο ενεργειακού νησιού της Ευρώπης, της Καβειριακής Σαμοθράκης.
ΣυμμετοχέςΣτο ´´ 1ο Στρογγυλό Τραπέζι στη Θράκη´´ θα συμμετέχει ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κος. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ενδιαφέρον,συγκεντρώνει η συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της «Rating Evidence Ltd», Δρ. Όλιβερ Έβερλινγκ. Η «Rating Evidence» είναι ο μεγαλύτερος οίκος αξιολόγησης στην Γερμανία,ο ίδιος ο Δρ. Έβερλινγκ συμμετείχε στη συζήτηση για την επιβολή κανόνων στους οίκους
αξιολόγησης δίνοντας τεχνικές συμβουλές και σχόλια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πέραν, του Δρ. Όλιβερ Έβερλινγκ, στο τραπέζι των συζητήσεων θα καθίσουν μεταξύ άλλων, ο διευθυντής των οικονομικών της πολυεθνικής εταιρίας ασφαλίσεων «Αllianzgroup» Δρ Mάικλ Χάιζε, ο Γερμανός Βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος (CDU) κος. Στέφαν Μπίλγκερ και η
πρώην Αντιπρόεδρος της ένωσης Γερμανικών συνδικάτων και λέκτορας στο ανοικτό πανεπιστήμιο του Βερολίνου κα. Ούρσουλα Έγκελεν-Κέφερ.
Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν στην ημερίδα ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Β´ Αθηνών της ΝΔ κος. Κωστής Χατζηδάκης,
ο Πρόεδρος του Βρετανικό-ελληνικού επιμελητηρίου κος. Χάρης Οικονομόπουλος και ο συγγραφέας κος. Άρης Σφακιαννάκης.
Οι στόχοι του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης
Στο πλαίσιο του 1ου Στρογγυλού Τραπεζιού η Πρόεδρος του Χρηματοικονομικού Φόρουμ Θράκης κα. Κατερίνα Καραγιάννη θα ανακοινώσει σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες που έχει κινήσει το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης για την χαρακτηρισμό της Θράκης ως Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών ( Τax Free Zone).
Επικοινωνία
Γραμματεία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης
Βενιζέλου 9
Αλεξανδρούπολη
Ελλάδα τ.κ 68100
Tηλ. 25510 81122,
Κιν.: 6951 819 481, 6941 545 351, 6978 112 509
e-mail: efofthraceoffice@gmail.com, efofthraceassistance@gmail.com