Ένας λαθρομετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που εξεγείρονται λαθρομετανάστες. Πολλές φορές κατά το παρελθόν υπήρχε ένταση με διάφορους τρόπους. Το Σάββατο το απόγευμα στη βόρεια πτέρυγα του κέντρου κράτησης στο Φυλάκιο μπήκε φωτιά στα στρώματα με αποτέλεσμα να γεμίσει το κέντρο με καπνούς. Το ότι δεν υπήρξαν θύματα από τη φωτιά ή τον καπνό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση της βάρδιας των συνοριακών φυλάκων, οι οποίοι άνοιξαν τις πόρτες και κατάφεραν να απομακρύνουν τους λαθρομετανάστες.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και δύο οχήματα έφτασαν στο Φυλάκιο προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά. Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις από την Ορεστιάδα κλήθηκαν για να ενισχύσουν τη φύλαξη, καθώς η εξέλιξη της εξέγερσης μπορεί να έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ ένας λαθρομετανάστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι κάτοικοι του Φυλακίου είναι ανάστατοι με το περιστατικό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Προέδρου του χωριού κ. Χρήστου Τυρμπάκη.

Όσο για τα αίτια της εξέγερσης, μπορεί να είναι ο συνωστισμός,οι συνθήκες διαβίωσης, η ενδεχόμενη σκέψη απόδρασης, η πρόκληση αναταραχής ή άλλοι λόγοι.

Image and video hosting by TinyPic