Το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου , κατά πλειοψηφία , σε  συνεδρίασή του που έγινε την Πέμπτη 10 – 11 – 2011 ,

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

   « Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν κάτοικο του Δήμου μας , εξαιτίας της μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου είναι στο πλευρό των Δημοτών του , καθώς και σε κάθε κινητοποίησή τους , προσφέροντας παράλληλα νομικές κατευθύνσεις μέσω συνεργαζόμενων δικηγορικών γραφείων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Η επιβολή της έκτακτης αυτής φορολόγησης , μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ , είναι μέτρο άδικο γιατί αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τον μικροϊδιοκτήτη με τον μεγαλοϊδιοκτήτη.

Είναι μέτρο ιδιαίτερα δυσβάσταχτο , σε περιοχές όπως η δική μας , με φτωχούς ανθρώπους , μικροκαλλιεργητές και τα τελευταία χρόνια με ολοένα και περισσό-τερους ανέργους.

Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλοσυνταξιούχους , άνεργους , πολύτεκνους , αναξιοπαθούντες και γενικά δημότες μας που δοκιμάζονται με το χειρότερο τρόπο από την κρίση αυτή. Και ιδιαίτερα στην περιοχή μας , αλλά και σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα , που λόγω καιρικών συνθηκών , σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης , οι δημότες – κάτοικοι δε θα μπορέσουν να έχουν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης.

 

Οι αρμόδιοι φορείς στους οποίους κοινοποιείται το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ , καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. , καλούνται να πράξουν ανάλογα.

Σίγουρα ένα ΨΗΦΙΣΜΑ διαμαρτυρίας , του Δημοτικού μας Συμβουλίου ,

δεν μπορεί από μόνο του να λύσει αυτό το ζήτημα. Μπορεί όμως κι αυτό να αποτελέσει «ένα ρυάκι που δυναμώνει και ενισχύει το ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης». »

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ