Σύμφωνα με τον αναγνώστη που μας την κοινοποίησε η επιστολή δεν απαντήθηκε ποτέ.

Αξιότιμε κε Δήμαρχε
Είμαστε μια άτυπη ομάδα από μανούλες που δημιουργήθηκε μέσω του διαδικτύου, με κοινό σκοπό κ στόχο την έκφραση των προβλημάτων κ δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τα παιδάκια μας. Μέσα από τις διάφορες συζήτησεις που είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων, διαπιστώθηκε ότι η Αλεξ/πολη σαν πόλη δεν έχει : 1) δήμοσιους χώρους για την απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών 2) και αυτούς που έχει δεν είναι σωστά συντηρημένοι(καλύτερα να πούμε είναι παραμελημένοι) .
ΠΑΙΔΙ σημαίνει παιχνίδι, χαρά, γέλιο, ανεμελιά ασφάλεια . Πλεόν με λύπη διαπιστώνουμε ότι από πάρα πολλά σημεία λείπουν εντελώς τα προηγούμενα χαρακτηριστικά .Θυμίζουν σημεία εγκατάλειψης(σκασμένα σκουριασμένα) και μας γυρίζουν σε χρόνια παλαιότερα. Είμαστε στο 2011 στην κοινωνία της τεχνολογία και της εξέλιξης. Αναφερόμαστε κυρίως στις παιδικές χαρές, πάρκα. Η στάθμευση των αυτοκινήτων στα ειδικά σημεία(ράμπες αναπήρων) δυσχεραίνουν αφάνταστα την κίνηση μας με τα καρότσια.
Υπάρχουν τόσοι πολλοί χώροι αναξιοποιήτοι(πχ χωρος λιμανιου,γενικότερα ολη η παραλιακη οδός) που όχι μόνο θα ομορφύνουν την πόλη αλλά θα απόφερουν και έσοδα στο Δήμο μας. Γενικότερα υπάρχει μια στασιμότητα και επανάληψη ίδιων κινήσεων από τις αρχές της Πόλης και αυτό που σας αναφέρουμε είναι κοινή διαπίστωση πολλών συμπολιτών μας.
Θέλουμε χώρους για τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά. Υποδομές για να μπορούνε και τα δικά μας παιδιά αργότερα να είναι εφοδιασμένα με προσόντα και ικανότητες ανταγωνιστικές.
Αθλητικοί χώροι(κολυμβητήριο επιτέλους),εικαστικοί ,μουσικής παιδείας(ωδείο), μουσεία και επιτέλους σωστά σχολεία.
Μπορείτε να το διαπιστώσετε με τους συνεργάτες σας ότι τα περισσότερα κτίρια είναι σχεδόν ακατάλληλα και δεν επαρκούν.
Τα περισσότερα χόμπυ των παιδιών πρέπει να πληρώνονται σε ιδιώτες.
Πολλές από εμάς κατοικούμε σε αυτήν την όμορφη πόλη είτε γιατί οι σύζυγοι μας είναι στρατιωτικοί είτε γιατί ήρθαμε για σπουδές και εγκατασταθήκαμε μόνιμα.
Το μέλλον που ανήκει στα παιδιά μας θέλουμε να είναι καλύτερο, χωρίς εμπόδια ,με εφόδια σύγχρονα της εποχής τους.
Είμαστε σίγουρες ότι η ευαισθησία που σας διακρίνει δεν θα σας αφήσει αδιάφορο για τους προβληματισμούς που σας εκφρασαμε
Ευχαριστουμε
Οι μανουλες της Αλενδρούπολης (74 μελη)