πλωτός σταθμός αερίου lngΧωρίς δεσμεύσεις και με στόχο να υπάρξει καλύτερη και αναλυτική ενημέρωση για τον σταθμό LNG ο οποίος σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη, εμφανίζεται η 7μελής επιτροπή η οποία συστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη για το σκοπό αυτό.
Στο μήνυμά της η επιτροπή αναφέρει:
Με αφορμή την συγκέντρωση υπογραφών για αίτημα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με θέμα την ενημέρωση πολιτών και φορέων για τις επιπτώσεις και τα προβλήματα από τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις και την λειτουργία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου L.N.G της εταιρείας GASTRADE του ομίλου Κοπελούζου, συστάθηκε ένα 7μελές συντονιστικό όργανο.
Είμαστε μια μεγάλη ομάδα πολιτών που τους ενώνει η ανησυχία για το μέλλον της πόλης και του περιβάλλοντος που πήρε την απόφαση να ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για την μελλοντική εγκατάσταση και λειτουργία πλωτής πλατφόρμας αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου L.N.G στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Δεν δεσμευόμαστε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε κανέναν. Είμαστε πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης που διαπιστώσαμε ότι υπάρχει από ελλιπής ενημέρωση έως και παντελής άγνοια για το έργο αυτό στην πλειονότητα των πολιτών.
Κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες όπως οι αλιείς της περιοχής αντιδρούν σε αυτή την επένδυση, υποστηρίζοντας ότι θίγεται ανεπανόρθωτα η οικονομική τους δραστηριότητα.
Επιπλέον μας ανησυχεί το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε διαφορετικά στοιχεία σε Δημοτικό Συμβούλιο του 2012 στην Αλεξανδρούπολη από εκείνα που εμφάνισε στη Μ.Π.Ε που ήδη έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο επίσης το 2012.
Τέλος δε μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη την αντίδραση των πολιτών και των φορέων της Καβάλας στην πιθανή εγκατάσταση της συγκεκριμένης επένδυσης στη περιοχή τους αφού επιστημονικά τεκμηριωμένα απεδείχθη ότι η ζημιά στο περιβάλλον της περιοχής αυτής κάθε άλλο παρά αμελητέα θα είναι.
Κρίνοντας λοιπόν ότι η μέχρι τώρα ελάχιστη ενημέρωση για το θέμα δεν είναι μόνο ελλιπής αλλά και ανακριβής, θα ζητήσουμε σαν πρώτο βήμα μιας ουσιαστικής ενημέρωσης όλων των πολιτών, νέα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με αποκλειστικό θέμα το LNG, όπου θα πρέπει να ακουστούν εκτός από τις απόψεις των εμπλεκομένων υπηρεσιών και όλες οι απόψεις των φορέων και τάξεων που θίγονται λιγότερο ή περισσότερο από την δημιουργία μιας τέτοιας επένδυσης.
Για περαιτέρω ενημέρωση όσο αφορά τους σκοπούς και τις επόμενες κινήσεις της Επιτροπής, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10/02/2016 και ώρα 11:00πμ στο GRECOTEL EGNATIA

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ L.N.G
Μανδάκης Φώτης Μηχ/κος Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας Τ.Ε
Δεμερίδης Γεώργιος, μέλος Οικολογικής Εταιρείας Εβρου
Μάνδαλος Παναγιώτης, Βιολόγος
Σαρίκας Δημήτριος, πρόεδρος Αλιέων Ν. Εβρου
Μαύρος Γεώργιος, μέλος Δ.Σ Αλιέων Ν. Εβρου
Μπουρκέλης Ιωάννης, ξενοδόχος
Κεχαγιόγλου Στέλιος, Ελ. Επαγγελματίας, πρώην πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Σ

Υπεύθυνος συντονιστής: Μανδάκης Φώτης