φράγμα Κυπρίνου ΘεραπειόΣε σοβαρή καταγγελία για το φράγμα του Κυπρίνου, προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας. Όπως καταγγέλλει η παράταξη, στο φράγμα έχει απομείνει μόλις ένας εργαζόμενος, τη στιγμή απαιτούνται πολλοί περισσότεροι για να δουλέψει επί 24ωρου βάσεως κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

H Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών του Βορείου Έβρου που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να σταματήσει τη λειτουργία του το Φράγμα Γαλήνης- Κομάρων, από έλλειψη προσωπικού, για πρώτη φορά, ύστερα από πολλές δεκαετίες.
Tο Φράγμα Γαλήνης – Κομάρων που δίνει νερό, σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή του Βορείου Έβρου, εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων « περί απαγόρευσης των προσλήψεων», έχει απομείνει μόνο με ένα ηλεκτρολόγο, για να λειτουργήσει τις βάρδιες στη νέα καλλιεργητική περίοδο, που αρχίζει από την 1η Απρίλη.
Η πολιτική αυτή δεν είναι τυχαία. Ο αποδεκατισμός των υπηρεσιών από το απαραίτητο προσωπικό «σπρώχνει» προς την ιδιωτικοποίηση την διαχείριση των υδάτινων πόρων, όπως προβλέπει και η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 60/2000.
Οι δυο διαγωνισμοί στους οποίους προχώρησε η Περιφέρεια Α. Μ-Θ για να αναλάβουν ιδιώτες τη λειτουργία ήταν άκαρπες και το πρόβλημα λίγο πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου παραμένει ανοιχτό.
Οι ευθύνες γι’ αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές βρίσκονται αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου, που υπέγραψαν και εφαρμόζουν τα μνημόνια.
Όμως μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Διευρυμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και της Αιρετής Περιφέρειας Α. Μ-Θ που αδιαμαρτύρητα υλοποιούν τις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές και αντί να απαιτήσουν άμεσα τη στελέχωση του φράγματος με το απαραίτητο προσωπικό, με διαγωνισμούς επισπεύδουν την παράδοσή του στους ιδιώτες.
Και επειδή « των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν » οι αγρότες άμεσα πρέπει να παρέμβουν και να απαιτήσουν τον διορισμό του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του Φράγματος.
Ορεστιάδα 8/2/2015