τζιχαντιστής Αλ Κάιντα εξτρεμιστήςΤρία άτομα βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών αρχών στην Αλεξανδρούπολη, καθώς εντοπίστηκαν να κατέχουν πολεμικό υλικό.

Λιμενικό και αστυνομία έφτασαν σε τρεις συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, οι οποίες όμως ίσως να συνδέονται μεταξύ τους.
Τρεις Ιρακινούς με Βρετανική υπηκοότητα 22, 34 και 39 ετών συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς κατείχαν όπλα, σφαίρες και διόπτρες.
Ο 22χρονος και ο 34χρονος είχαν σταθμεύσει το τροχόσπιτό τους στο χώρο του πάρκινγκ στο λιμάνι. Στο τροχόσπιτο βρέθηκαν 18 όπλα (τουφέκια) και περίπου 30.000 σφαίρες, ενώ υπάρχει ακόμη μία σύλληψη ενός 39χρονου ο οποίος είχε 200.000 σφαίρες, 8 διόπτρες και 4 όπλα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καλάσνικοφ.
Η σύλληψη αυτή φαίνεται πως έχει γίνει στους Κήπους, καθώς ο 39χρονος ήθελε να περάσει στην Τουρκία.

Οι έρευνες αστυνομίας και λιμενικού συνεχίζονται καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ακόμη δύο ύποπτοι για σχέσεις με τζιχαντιστές είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη τον Ιανουάριο, όταν σε έλεγχο στις αποσκευές τους είχαν εντοπιστεί μαχαίρια.
Και οι δύο συλληφθέντες προφυλακίστηκαν, με τον 28χρονο Mirsad Bektasevic, γνωστό ως Μάξιμους, να έχει καταδικαστεί στο παρελθόν στην πατρίδα του στη Βοσνία για κατοχή εκρηκτικών.