νοσοκομείο«ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα προβλήματα στην υγεία του βορείου και κεντρικού τμήματος του Έβρου. Αυτή τη φορά, αιτία αποτελεί η μετακίνηση της παιδιάτρου από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου στο ΠΓΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, με απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Ευστράτιου Πλωμαρίτη. Ο κ. Πλωμαρίτης, ο οποίος υπογράψει την απόφαση μετακίνησης της παιδιάτρου, θέτει ως όρο, την κάλυψη του κενού που δημιουργείται στο κέντρο υγείας Σουφλίου, από παιδίατρο, της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, για διάστημα τριών μηνών, από την 1η Ιουνίου του 2016.

Αν ισχύσουν τα όσα αποφάσισε ο κ. Πλωμαρίτης η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα μείνει στην ουσία με δύο γιατρούς, καθώς τώρα σε μόνιμη βάση στην κλινική υπάρχουν μόλις τρεις, χωρίς επικουρικούς, χωρίς αγροτικούς, χωρίς κανέναν άλλο γιατρό.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, προστίθεται και η απομάκρυνση από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου ακόμη μίας παιδιάτρου πριν λίγους μήνες για το ΙΚΑ Διδυμοτείχου.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του thraki Νεα, είναι αριθμητικά και παρουσιάζονται προς κρίση κάθε πολίτη, για το αν μπορούν να καλυφθούν από τους παιδιάτρους που μένουν στην κλινική του Διδυμοτείχου.

700 το χρόνο νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική.
Στα εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται 7000 ασθενείς κάθε χρόνο
Στις εφημερίες της κλινικής, εξετάζονται 7000 παιδιά κάθε χρόνο
Οι παιδίατροι αναλαμβάνουν να εξετάσουν περίπου 350 παιδιά τα οποία γεννιούνται κάθε χρόνο στο νοσοκομείο Διδυμότειχο.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια, απομακρύνθηκε από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου ακόμη ένας παιδίατρος.

Το κέντρο υγείας Σουφλίου καλύπτει όλο το δήμο Σουφλίου, ενώ το νοσοκομείο Διδυμοτείχου καλύπτει περιοχή 70.000 κατοίκων.