Μεταξάδες ΔιδυμότειχοΤη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «συντήρηση πρωτεύοντος επαρχιακού οδικού δικτύου Νο 7 τμήμα Διδυμοτείχου – Κυανή – Μεταξάδες – Πολιά – Λάδη, υπέγραψε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, προϋπολογισμού 1.800.000,0 € με ΦΠΑ και η σύμβαση στα 920.991,05 € με ΦΠΑ.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε σε 360 ημέρες. Το έργο περιλαμβάνει πλήρη αποκατάσταση, συντήρηση και επούλωση φθορών (φαινόμενα ρηγματώσεων, παραμορφώσεων κλπ.) που εμφανίζονται στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου. Οι όποιες επεμβάσεις στο εν λόγω δίκτυο, θα γίνουν για να αντικατασταθούν και να βελτιωθούν τα υλικά υποδομής σε τμήματα του δρόμου, με παράλληλη βελτίωση της έδρασης των οδοστρωμάτων.
Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Ο Βόρειος Έβρος για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί. Ήδη δρομολογήσαμε τα βασικά τμήματα του οδικού δικτύου και όχι μόνον».