Δημαρχείο ΔιδυμοτείχουΈνταση, διαμάχες, προσωπικοί χαρακτηρισμοί, διακοπή για κλειστή διαβούλευση δημοτικών συμβούλων, νεύρα. Περιγραφή σκηνικού δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, ενώ οι αναφορές μεταξύ των συμβούλων πολλές φορές γίνονταν ως κυρία Στέλλα και κυρία Βάσω.
Στην ουσία της υπόθεσης, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι τσακώθηκαν, τελικά μόνιασαν και αποφάσισαν ομοφώνως λόγω επικινδυνότητας, καθώς οι εργασίες για τη συντήρηση του τεμένους Βαγιαζήτ συνεχίζονται να μη δοθεί χώρος στο μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο μουσουλμάνων Διδυμοτείχου στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά στο χώρο όπου πραγματοποιείται η πράσινη λαϊκή, πίσω από το ΙΚΑ Διδυμοτείχου.

Το ιστορικό.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος μουσουλμάνων Διδυμοτείχου ζήτησε το χώρο πάνω από το τέμενος Βαγιαζήτ προκειμένου να πραγματοποιήσει τη θρησκευτική εορτή Ιφτάρ. Ο χώρος δόθηκε από το δήμο και λίγο αργότερα, ήρθαν πληροφορίες, αντιδράσεις, διαμαρτυρίες. Το θέμα διογκώθηκε όταν διέρρευσε ότι πίσω από την υπόθεση υπάρχει παιχνίδι του τουρκικού προξενείου το οποίο προσπαθεί να απλώσει πλοκάμια και στο Διδυμότειχο.
Στην πόλη του Διδυμοτείχου, τις τελευταίες μέρες, η υπόθεση μονοπωλεί το ενδιαφέρον και πολλά ακούγονται. Τελικά το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αφού διαπιστώθηκε ότι ο χώρος στο κέντρο της πόλης, δεν μπορεί να παραχωρηθεί καθώς οι εργασίες συνεχίζονται στο τέμενος Βαγιαζήτ, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ο χώρος πίσω από το ΙΚΑ.

Για να πάρουν την απόφαση οι δημοτικοί σύμβουλοι χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες συζήτησης, είτε ανοιχτής, είτε κεκλεισμένων των θυρών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης, ύστερα από αίτημα των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστου Τοκαμάνη και Βάγιας Καραφερϊζη.

Όσο για την κυρία Στέλλα, δεν είναι η γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα των Σερρών, αλλά η δημοτική σύμβουλος Στέλλα Θεοδωσίου, την οποία η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βίκυ Σταμπολίδου, αποκαλούσε κα. Στέλλα. Η κα. Βάσω είναι η πρόεδρος, που άκουσε την κα. Στέλλα, να την αποκαλεί κι αυτή με τη σειρά της με το υποκοριστικό της.