ΚαραφεϊζηΤην άποψή της για το τέμνεος Βαγιαζήτ, το οποίο τονίζει ότι αποτελεί μνημειό και την αναστάτωση που προκλήθηκε σχετικά με τη διενέργεια της μουσουλμανικής γιορτής Ιφτάρ στο Διδυμότειχο, καταθέτει η δημοτική σύμβουλος Διδυμοτείχου Βάγια Καραφεϊζη. Η κα. Καραφεϊζη αναφέρει:

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε σε προ ημερησία διάταξη το θέμα της μουσουλμανικής εορτής Ιφτάρ, μετά από απαίτηση του συνδυασμού μας και της μείζον αντιπολίτευσης. Η βεβαίωση παραχώρησης που δόθηκε αρχικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αναιρέθηκε και παραχωρήθηκε ομόφωνα ο χώρος της πράσινης λαϊκής παραπλεύρως του υποκαταστήματος του ΙΚΑ.
Ένα θέμα που τάραξε και αναστάτωσε την τοπική κοινωνία λόγω της έλλειψης στοιχειώδους επικοινωνίας με τους αιρετούς εκπροσώπους της για την ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση κοινής πρότασης όπως απαιτείται σε θέματα μείζον σημασίας.
Η θέση του συνδυασμού μας ήταν αποκρυσταλλωμένη εξ’αρχής και αυτήν καταθέσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο .Σεβόμενοι τους θεσμούς έπρεπε να παρουσιάσουμε την πρότασή μας και να παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας στο χώρο όπου πρέπει να λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις .
Το Διδυμότειχο πάντα αποτελούσε μια πολυπολιτισμική κοινότητα και οι κάτοικοί της συμβίωναν ειρηνικά και φιλικά. Η χριστιανική κοινότητα και η μουσουλμανική μειονότητα τελούσαν απρόσκοπτα τις θρησκευτικές τους τελετές στους χώρους λατρείας τους ή σε οικείο χώρο. Στο πλαίσιπ πάντα της ανεξηθρησκείας που σεβόμαστε και με γνώμονα τις διεθνείς συνθήκες και το Ελληνικό Σύνταγμα.
Το Τέμενος Βαγιαζήτ είναι ένα μνημείο μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας και όχι μόνο και για τον λόγο αυτό το ελληνικό κράτος και η ευρωπαϊκή ένωση έχει δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την αναστήλωσή του. Οι εργασίες που γίνονται αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για υπαίθριες συναθροίσεις για τη δημόσια ασφάλεια.
Το Τέμενος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σ’αυτό δεν χωρούν παρερμηνείες και άλλες διαστάσεις.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΒΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»
ΚΑΡΑΦΕΪΖΗ ΒΑΪΑ