πορεία καθαριστριεςΣτις απλήρωτες καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων συμπαραστέκονται οι εκπαιδευτικοί. Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ορεστιάδας και το σύνολο των εκπαιδευτικών συμπαριστάμεθα στον αγώνα των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την έγκαιρη ανανέωσης των συμβάσεών τους και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων συνθηκών για την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολείων.
Ο Σύλλογός μας είχε επισημάνει τα προβλήματα από τον περασμένο Οκτώβριο (18/9-10-15 έγγραφό μας) και είχε ζητήσει όχι μόνο να μη γίνει η περικοπή 10% των αμοιβών, αλλά να εξεταστεί ο επανακαθορισμός προς τα πάνω της αμοιβής κατά αίθουσα και ο υπολογισμός των κοινόχρηστων χώρων και των γραφείων στην επιφάνεια καθαρισμού.
Η λήξη του διδακτικού έτους μας βρίσκει με απλήρωτες για δύο μήνες (Μάιο & Ιούνιο) καθαρίστριες, με την περικοπή του 10% δεδομένη, με αβεβαιότητα για νέες συμβάσεις, με την καθαριότητα των σχολείων για το νέο έτος στον αέρα.
Καλούμε τους υπευθύνους να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων όπως περιγράφονται στο Υπόμνημα της Ο.Ι.Υ.Ε.
Το δημόσιο σχολείο χρειάζεται μόνιμο προσωπικό καθαριότητας με ικανοποιητικές αμοιβές. Η καθαριότητα και υγιεινή των χώρων που φοιτούν τα παιδιά του ελληνικού λαού είναι αναγκαία συνθήκη και προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νικολαΐδης Νικόλαος Σκαρλατίδης Αθανάσιος