δημαρχείο Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκίνησε από 1/8/2016 η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων για την έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους άπορους κι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με το νέο Νόμο 4368/2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας που είναι το γραφείο άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου, για να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα .
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δικαιούνται οι:
– ΄1.Ατομα με αναπηρία άνω του 67%
– 2.Ανήλικοι σε προστασία
-3.Θεραπευόμενοι Ν. 4139/13 (Εξαρτημένα από ουσίες που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης )
-4.Κρατούμενοι
-5.Δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας
-6.Δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος
-7.Θύματα εμπορίας ανθρώπων
-8. Άτομα με αναπηρία κάτω υ του 67% (με περιορισμό οικονομικών κριτηρίων)
9.Οι πάσχοντες από χρόνια Νοσήματα
-10. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου (πρόνοιας) που είναι σε ισχύ
-11Οικονομικά αδύναμοι του άρθρου 6 παρ 2α
Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη και ώρες από 9.00 εως 14:00 και κάθε Παρασκευή τις ίδιες ώρες , θα παραδίδονται οι σχετικές εγκριτικές αποφάσεις, .

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σημειώνεται ότι όλοι οι ανασφάλιστοι έλληνες πολίτες και οι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα δικαιούνται περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη με συμμετοχή 25% και η εγγραφή τους γίνεται στο σύστημα κατευθείαν από τον θεράποντα ιατρό με το ΑΜΚΑ του ενδιαφερομένου .
Σε περίπτωση που ο ασθενής θεωρεί ότι πρέπει να απαλλαγεί λόγω οικονομικής ή άλλης σοβαρής αιτίας από την συμμετοχή, μπορεί να υποβάλλει ένσταση στο γραφείο πρόνοιας του Δήμου μόνιμης κατοικίας του, για να εξετασθεί διεξοδικά το αίτημά του.
Ενημερώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα ηλεκτρονικά απευθείας μέσω της ιστοσελίδας του ΗΔΙΚΑ WWW.idika.gr πεδίο «φαρμακευτική Κάλυψη ανασφαλίστων» ως κωδικός εισόδου καταχωρείται ο κωδικός TAXISNET και o AMKA για να διαπιστώσουν αν δικαιούνται τη δωρεάν περίθαλψη ως οικονομικά αδύναμοι του άρθρου 6παρ 2α.