Έναν 20χρονο Συρογερμανό συνέλαβαν αστυνομικοί στο Διδυμότειχο.

Ο 20χρονος συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα από τις γερμανικές αρχές καθώς κατηγορείται ότι δεν αποκάλυψε στις αρχές σχέδιο επίθεσης 16χρονης τζιχαντίστριας. Η 16χρονη είχε μαχαιρώσει αστυνομικό σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Ανόβερο της Γερμανίας και όπως ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Γερμανίας ενεργούσε υπό τις διαταγές του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS).

Της επίθεσης με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στο Ανόβερο ακολούθησαν επιθέσεις εναντίον πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουλίου στη Γερμανία – ανάμεσά τους δύο που την ευθύνη τους ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους μόνο οι δράστες. 
Ο 20χρονος σήμερα, Συρογερμανός ο οποίος συνελήφθη στο Διδυμότειχο, είναι άγνωστο το πως βρέθηκε στην Ελλάδα. Θεωρείται όμως ότι ήθελε να περάσει στην Τουρκία. Αστυνομικοί τον εντόπισαν την Τρίτη το βράδυ στο σταθμό των λεωφορείων στο Διδυμότειχο του έκαναν προσαγωγή και αποδείχτηκε ότι αναζητείται. Άμεσα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εφετών Κομοτηνής και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας.
Η σύλληψη του έθεσε ξανά σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές, οι οποίες αναζητούν τζιχαντιστές μέσα στους πρόσφυγες ή ανθρώπους που περνούν νόμιμα τα σύνορα για να μπουν ή να βγουν από την Ελλάδα. Η 16χρονη που μαχαίρωσε τον αστυνομικό στο Ανόβερο, τον Ιανουάριο είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε συναντήσει μέλη του ISIS που σχεδίαζαν να την βοηθήσουν να εισέλθει στα ελεγχόμενα από το Ισλαμικό Κράτος εδάφη στη Συρία. Το ταξίδι της ματαιώθηκε όταν η μητέρα της την έφερε πίσω στη Γερμανία. Αφού επέστρεψε στη Γερμανία, η Σάφια Σ. ήρθε σε επαφή με μέλη του ISIS μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας μηνυμάτων και τους ζήτησε να την βοηθήσουν να σχεδιάσει μια επίθεση, αναφέρουν οι εισαγγελείς.
ISIS ισλαμικό κράτος