φάρμακα φάρμακοΣτη φάκα φαρμακοποιός και γιατρός.

Ο εντοπισμός 157 κουτιών φαρμάκων στα σκουπίδια, από τα οποία έλειπε η η ταινία γνησιότητας, ήταν η αρχή του τέλους για την απάτη που είχε στηθεί σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.

Μία κακοστημένη όπως αποδείχτηκε απάτη είχαν στήσει ένας 39χρονος φαρμακοποιός από την Αλεξανδρούπολη, μία 62χρονη γιατρός από την Ξάνθη κι ένας 38χρονος ιατρικός επισκέπτης.
Ο 38χρονος είχε υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) διαφόρων ατόμων, εν αγνοία τους, τους οποίους στη συνέχεια γνωστοποίησε στην 62χρονη ιατρό.
Η 62χρονη με τη σειρά της, την 1-9-2016 προέβη στην παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων και ακολούθως απέστειλε τις συνταγές στον 39χρονο φαρμακοποιό.
Στη συνέχεια αυτός, από 8 έως 15-9-2016, εκτέλεσε τις εν λόγω συνταγές, προκειμένου να εισπράξει παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας του 39χρονου και της 62χρονης, από αστυνομικούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται τα τρία άτομα, είναι η απάτη, η πλαστογραφία, η έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, η απιστία σχετικά με την υπηρεσία και η παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων
Η συνολική αξία των φαρμάκων ανέρχεται στις 8226,86 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το δημόσιο.