περιφέρεια ΑΜΘ«Σε θέση μάχης» οι υποψήφιοι περιφερειάρχες ΑΜΘ.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η εκλογή του νέου περιφερειάρχη ΑΜΘ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εκλογική διαδικασία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 11:00, αν και πολλά είναι ρευστά, όλα δείχνουν ότι η ημερομηνία έχει κλειδώσει.
Προς το παρόν το κλίμα στην παράταξη του εκλιπόντος περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη είναι καλό. Αρκετοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, χωρίς να υπάρξει μέχρι τώρα κάποια προσωπικότητα που να μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί.
Μάλιστα, μία πρόταση που έχει κατατεθεί για να μην υπάρξει ρήγμα στην παράταξη, είναι να είναι και οι 36 περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης υποψήφιοι.
Ο νέος περιφερειάρχης για να εκλεγεί πρέπει να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να τον ψηφίσουν 19 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Η διαδικασία προβλέπει μέχρι τρεις ψηφοφορίες.
Αν από την πρώτη δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, θα ακολουθήσουν ακόμη δύο.
Στην τρίτη ψηφοφορία, περιφερειάρχης εκλέγεται ακόμη και χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, αρκεί να υπάρχει απλή πλειοψηφία, δηλαδή εκλέγεται ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους.
Για την ιστορία, ζυμώσεις γίνονται και στην Αθήνα, όπου περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΜΘ βρίσκονται προκειμένου να παρακολουθήσουν το συνέδριο της ένωσης περιφερειών.