Πέτροβιτς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, θα είναι υποψήφιος για την θέση του Περιφερειάρχη, στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.
Ο κ. Πέτροβιτς σε σχετική δήλωση αναφέρει: «Σε μία ιδιαίτερη, ως προς τους λόγους που την υπαγορεύουν, εκλογική διαδικασία θέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με γνώμονα την ενότητα της παράταξης και μοναδικό κίνητρο την συνέχιση και ενδυνάμωση του έργου και του οράματος του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών όλης της Περιφέρειάς μας. Όλοι μαζί, ως παράταξη, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, με σχέδιο, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Κανείς δεν περισσεύει και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μας περιμένουν τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει της προσδοκίες της κοινωνίας».
Ο Δημήτρης Πέτροβιτς στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με θητεία έως το 2019, είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μέλος της Εθνικής αντιπροσωπίας των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR), και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παυλίδη από το 2010 και αναπληρωτής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την περίοδο 2010 – 2014. Στην εκλογική διαδικασία του 2014 ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε ποσοστό 63%, ενώ το 2010 ποσοστό 55%.

Βιογραφικά στοιχεία
Ο Δημήτριος Πέτροβιτς, γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ως Διευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας.