santa runΟ Άη Βασίλης φέτος τρέχει και… φτάνει στην Κομοτηνή. Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποιείται και στην πόλη μας, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 5:30 το απόγευμα.
Ο ρόλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης σε αυτό το δρώμενο είναι διπλός. Καταρχήν, αναλαμβάνει την ασφάλεια της διοργάνωσης, με τη συνδρομή ομάδας εθελοντών για την παροχή πρώτων βοηθειών των συμμετεχόντων που θα καλύψουν τα δύο χιλιόμετρα αυτού του ιδιότυπου αγώνα δρόμου, με αφετηρία την Παλιά Πρυτανεία και τερματισμό την κεντρική πλατεία, με σκοπό τη συγκέντρωση ελαιολάδου για την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Παράλληλα, μαζεύει χρήματα για να αγοράσει λάδι, συμμετέχοντας έτσι, ως εθελοντική ομάδα της περιοχής στην εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και συγκεκριμένα στη δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» που θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά και κατά το διάστημα 14-22 Ιανουαρίου 2017.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Α.Σ. ΑμεΑ «ΗΡΟΔΙΚΟ» και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης: Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Χορηγός επικοινωνίας του 1ου Santa Run είναι το thraki Νεα.