Πριν μία εβδομάδα στην Εγνατία οδό πανηγύριζαν για το γεγονός ότι έμεινε ανοιχτή.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της 13ης Ιανουαρίου αναφέρονταν:
Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» με περισσότερα από 200 μηχανήματα, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, 24 ώρες το 24ωρο, κατάφερε και κράτησε ανοιχτό τον αυτοκινητόδρομο παρά τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων.

Θεωρεί λοιπόν υποχρέωσή της να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς το προσωπικό λειτουργίας και συντήρησης της οδού για την εξαιρετική ανταπόκριση στις ιδιαίτερα επιβαρημένες συνθήκες σε 24ωρη βάση, προς τις υπηρεσίες της Τροχαίας για τη διαρκή συνεργασία που παρείχαν στα θέματα ρυθμίσεων κυκλοφορίας και, κυρίως, προς τους χρήστες της οδού για την τήρηση των ρυθμίσεων κυκλοφορίας, την ορθή οδηγική συμπεριφορά και την κατανόηση και υπομονή που επέδειξαν.

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου τα πράγματα δεν ήταν όπως θα ήθελε η Εγνατία και φυσικά όπως θα ήθελε ο κάθε οδηγός που πληρώνει διόδια για κυκλοφορεί στον αυτοκινητόδρομο, καθώς το τμήμα Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης παρέμεινε για ώρες κλειστό. Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε, οδηγοί εγκλωβίστηκαν, γιατί δίπλωσαν νταλίκες. Αν και κανείς δεν αμφιβάλει ότι κανείς δε ήθελε να κλείσει ο δρόμος, δυστυχώς ο δρόμος έκλεισε.

νταλίκα εγνατία χιόνι