Η πραγματική ιστορία τους από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν σε αστυνομική υπηρεσία της χώρας.

Σε συναγερμό τέθηκαν ξανά οι ελληνικές αρχές, μετά την αποκάλυψη ότι δύο Τούρκοι κομάντο, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην ομάδα στρατιωτικών η οποία επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ερντοάν σε ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα.

ΤούρκοιΟι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί εμφανίστηκαν το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας -μέρα που ανέφεραν ότι πέρασαν στην Ελλάδα, προφανώς παράνομα από τον Έβρο- και δήλωσαν εξαρχής ότι προέρχονται από την Τουρκία, χωρίς να δηλώσουν στρατιωτική ιδιότητα και πολύ περισσότερο, χωρίς να πουν ότι καταζητούνται.
Η εμφάνισή τους ήταν κανονική και δεν προκαλούσε καμία υποψία. Πάνω τους, είχαν αξιόλογο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thraki Νεα, πάνω από 5.000 ευρώ.
Συνοδεία δικηγόρου, κατέθεσαν αίτηση ασύλου στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και από τότε παραμένουν κρατούμενοι.
Οι αστυνομικοί διαχειρίζονται συχνά περιπτώσεις Τούρκων, που ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Πρόκειται για Τούρκους, οι οποίοι ή διώκονται ή φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016, λόγω της σχέσης τους με το κίνημα του Γκιουλέν ή άλλων περιπτώσεων που μπορεί να τους σχετίσουν.
Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, χρειάστηκαν ελάχιστη ώρα, για να εντοπίσουν την πραγματική ταυτότητα των ατόμων που είχαν παρουσιαστεί. Η διαδικασία ταυτοποίησης ήταν εύκολη, καθώς είχαν δηλώσει τα πραγματικά τους ονόματα, ενώ οι φωτογραφίες τους, έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ της Τουρκίας.
Η συγκεκριμένη περίπτωση παρέμεινε μυστική και τη χειρίζονταν με πολύ μεγάλη προσοχή οι ελληνικές αρχές. Με την αποκάλυψη του περιστατικού από το σιτε της εφημερίδας «Έθνος», έγινε γνωστή και στην Τουρκία η παρουσία των δύο καταζητούμενων στη γειτονική χώρα, στη χώρα μας.
Οι δύο καταζητούμενοι στην Τουρκία στρατιωτικοί, δεν έκαναν καμία αναφορά, τόσο στο που βρήκαν τα χρήματα, ποιος ήταν ο σύνδεσμός τους που τους έφερε σε επαφή με δικηγόρο της Ορεστιάδας, αλλά και τι έκαναν όλους αυτούς τους μήνες.
Το σενάριο να κρύβονταν σε περιοχές της Τουρκίας είναι το πιθανότερο. Άγνωστο παραμένει από ποια περιοχή πέρασαν παρανόμως τα σύνορα κι αν είχαν κάποιον βοηθό.
Ο τόπος κράτησής τους παραμένει μυστικός, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν κι άλλοι καταζητούμενοι από την Τουρκία, οι οποίοι σχετίζονται με την ομάδα των κομάντο που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην αντίδραση της Τουρκίας. Να θυμίσουμε ότι η γειτονική χώρα ζητάει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, για τους οποίους ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει τη μη έκδοσή τους.