Καμιά φορά, το μαύρο χιούμορ, αποτυπώνει την πραγματικότητα που εκλαμβάνουν όσοι ασχολούνται με το θέμα του κάθετου άξονα.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλού, με θέμα την εξέλιξη των έργων του κάθετου άξονα του Έβρου.
Στη σύσκεψη μετείχαν και εκπρόσωποι της Εγνατία ΑΕ.
σύσκεψη κάθετος άξοναςΜεταξύ των συμπερασμάτων, συγκαταλέγεται το ότι απαιτούνται 2,5 με 3 εκατομμύρια Ευρώ για την τοποθέτηση στηθαίων στο τμήμα Κισσάριο – Μάνδρα, καθώς έχει αλλάξει η νομοθεσία για τα στηθαία από τη στιγμή που έγινε η πρώτη μελέτη, ενώ παράλληλα απαιτείται και η μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής, για να παραδοθεί η παράκαμψη των Λαβάρων.

Ακόμη πιο πολύπλοκο είναι το θέμα με το τμήμα Μάνδρα – Αρδάνιο, καθώς υπάρχουν ζητήματα με απαλλοτριώσεις περιουσιών, προβλήματα που γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν.
Μεταξύ των όσων ακούστηκαν στη σύσκεψη είναι το ότι το τμήμα Ψαθάδες – Κισσάριο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού – αρχή φθινοπώρου και στο τέλος του 2017 το τμήμα Μάνδρας – Ψαθάδες.

Άνθρωποι που μετείχαν στη σύσκεψη μετέφεραν την απογοήτευσή τους στο thraki Νεα και την κραυγή αγωνίας που υπάρχει εδώ και χρόνια από τους κατοίκους του Έβρου.
Στο μεταξύ αύριο πιάνουν ξανά δουλειά εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα από την κατασκευάστρια εταιρία.

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης που παρακολούθησε τη σύσκεψη ζήτησε να επισκεφτεί τον Έβρο ο υπουργός υποδομών και να δώσει λύσεις για τον κάθετο οδικό άξονα της νέας Εγνατίας Αρδάνιο – Ορμένιο.