διόδιαΜεγάλες ανατροπές στο σύστημα διοδίων και στη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, φέρνουν απαιτήσεις ορισμένων υποψηφίων παραχωρησιούχων, μόλις δυο μήνες πριν αρχίσει, τον Απρίλιο όπως προγραμματίζεται, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Σύμφωνα με το  voria.gr, το ΤΑΙΠΕΔ, κατ΄απαίτηση κάποιων υποψηφίων (συνολικά είναι 20 κατασκευαστικές/τεχνικές και επενδυτικά κεφάλαια που θα συγκροτηθούν σε 3-4κοινοπραξίες) θέλει με νέα ΚΥΑ, να προστεθούν 20 αναλογικοί σταθμοί διοδίων στους 18 μετωπικούς που είτε λειτουργούν είτε είναι σε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας και προς κατασκευή. Σύνολο, 38 (!) σταθμοί διοδίων στο δίκτυο της Εγνατίας Οδού, δηλαδή στον άξονα και τους τρεις καθέτους. ‘Οσο για το κόστος των μελετών, για αυτούς τους 20 επιπλέον σταθμούς, υπολογίζεται συνολικά κοντά στις 600.000 – 700. 000 ευρώ. Το κόστος κατασκευής, με κάποιο τρόπο, θα καταλήξει να επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν εισηγείται, μαζί με την κατασκευή του 20 πλευρικών σταθμών, να γίνει ένας σταθμός στη δυτική Σιάτιστα και ένας στο Αρδάνιο

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν με ειδικά μηχανήματα να γίνουν έλεγχοι στον αυτοκινητόδρομο για να φανούν τυχόν φθορές που υπάρχουν.