Από το μηδέν, αλλά με καλή πρόθεση για ειλικρινή διάλογο, με στόχο να προχωρήσει η εξόρυξη, με όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη για την τοπική κοινωνία, φαίνεται ότι θα γίνει ο διάλογος μεταξύ εκπροσώπων της εταιρίας «Όλυμπος – Βιομηχανική Ορυκτά» και της επιτροπής κατοίκων των Πετρωτών.
ζεόλιθος ΠετρωτάΟι δύο πλευρές, είχαν προγραμματισμένη συνάντηση το Σάββατο, η οποία όμως αναβλήθηκε καθώς η εταιρία προχώρησε σε εξόρυξη, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η συνάντηση, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να γίνει η εξόρυξη, πριν τη συνάντηση.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Γεωργιάδης, τονίζει ότι εμμένει σε συναινετική στάση, ενώ έχει δεσμευτεί δημόσια, ότι θα προχωρήσει σ’ όλες τις ενέργειες, προκειμένου να γίνει στην περιοχή και μονάδα επεξεργασίας του προϊόντος, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, θέμα που θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα οι κάτοικοι.
Και οι δύο πλευρές, συμφωνούν, ότι ο ζεόλιθος πρέπει να αξιοποιηθεί, καθώς αποτελεί πραγματικό αναπτυξιακό έργο για το βορειότερη τμήμα της Ελληνικής γης.
Επί χρόνια, υπάρχουν εταιρίες που έχουν δεσμευμένες περιοχές, οι οποίες δεν αξιοποιούνται, καθώς η αγορά της Ελλάδας καλύπτεται με ζεόλιθο εισαγωγής. Η «Όλυμπος – Βιομηχανικά Ορυκτά», έχοντας εξασφαλίσει όλες τις άδειες, είναι η πρώτη εταιρία που ξεκινάει πραγματική εξόρυξη επί Ελληνικού εδάφους κλείνοντας συμφωνία με τοπικούς εργολάβους (μεταφορείς – εκσκαφείς και εργαζομένους παραγωγής) δημιουργώντας έναν πρώτο κύκλο εργασιών, ο οποίος αφορά και πραγματοποιείται στον Έβρο. Τα οφέλη μπορούν να είναι περισσότερα, αν αυτός ο κύκλος μεγαλώσει με τη δημιουργία και μονάδας επεξεργασίας στην περιοχή.