Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στον Ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, ένας 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε λαθρομετανάστες. Τέσσερεις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Γεωργίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 54χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός συμμορφώθηκε και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, πέντε μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 54χρονος παρέλαβε τους μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αθήνα, από προκαθορισμένο σημείο, στην περιοχή του Έβρου, το οποίο του είχε υποδείξει 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας.
Ο 43χρονος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται, ενώ το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.