πυροσβεστικήΔημοσχάκης: Αποδεκατίστηκε η Πυροσβεστική Σαμοθράκης

Τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις πυροσβεστών προκειμένου να τοποθετηθεί προσωπικό στους πυροσβεστικούς σταθμούς των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων, είναι πλέον εμφανή και στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαμοθράκης. Η ένωση υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος περιφέρειας ΑΜΘ, με επιστολή της προς του βουλευτές του Έβρου περιγράφει την εικόνα της έλλειψης σε προσωπικό, αλλά και εξοπλισμό.
Το θέμα έθεσε και στο προεδρείο της βουλής, κοινοποιώντας την επιστολή της ένωσης και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης.

Η επιστολή της ένωσης υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος περιφέρειας ΑΜΘ.

Κύριε Βουλευτά,

Μετά την ανάγκη του Πυροσβεστικού Σώματος να επανδρώσει τις νεοϊδρυθείσες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αερολιμένων, κατόπιν της κρατικής σύμβασης με την εταιρία Frapport, βρεθήκαμε στην δυσάρεστη έκπληξη της αποδυνάμωσης σε προσωπικό του ακριτικού Νομού μας και ιδιαιτέρως του Π.Κ Σαμοθράκης- κατά τεσσάρων υπαλλήλων, μάλιστα με την ιδιότητα του οδηγού, πράγμα το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις ανάγκες του, εν όψει της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.
‘Οπως γνωρίζετε, λόγω της νησιωτικής περιοχής και της αποστάσεως απο την πόλη-έδρα του Νομού, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του κλιμακίου καλούνται τουλάχιστον τις πρώτες ώρες να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε συμβάν προκύψει, εντελώς μόνοι και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν. Πέραν τούτου, λόγω της ιδιαιτερότητας του ορεινού όγκου που διαθέτει το νησί, οι Πυροσβέστες καλούνται κάθε χρόνο να αντεπεξέλθουν σε ορειβατικά συμβάντα και περιστατικά με διάσωσεις συνανθρώπων μας, σε φαράγγια και στις γνωστές μας »βάθρες», συμβάντα τα οποία προϋποθέτουν αρκετά άτομα κάθε φορά, προκειμένου να αποπερατωθούν εγκαίρως. Προσφάτως, μετατεθήκαν προς το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαμοθράκης δύο υπάλληλοι, οι οποίοι όμως είναι Πενταετούς υποχρέωσης και δεν έχουν την δυνατότητα να εργαστούν πλήρες ωράριο .
Ως Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, παρακαλούμε για τις απαιτούμενες ενέργειες και ανάλογη στήριξη, προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά που έχουν προκύψει στο ακριτικό νησί του Νομού μας με πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ώστε το Π.Κ Σαμοθράκης να ανταπεξέλθει όπως κάθε χρόνο στην δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο. Ευκαιρία για την ενίσχυση του Π.Κ. Σαμοθράκης, είναι οι επικείμενες μεταθέσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Π.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα(ως πιθανή ημερομηνία,την 30-05-2017) με μετάθεση υπαλλήλων προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σαμοθράκης από την υπόλοιπη Ελλάδα(δηλ. πλην τον Ν.Έβρου και την περαιτέρω αποδυνάμωση του ακριτικού Νομού μας) με πυροσβέστες,τουλάχιστον με την ιδιότητα αυτών ως Τριετούς υποχρέωσης(εργάζονται με πλήρες ωράριο).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Λαγός Χρήστος Λιολιοσίδης Καριοφύλλης