νοσοκομείοΣε αναστολή άσκησης καθηκόντων δύο γιατροί των νοσοκομείων του Έβρου.

Σε αναβρασμό από το πρωί που έφτασε το πόρισμα στη διοίκηση του ΠΓΝΕ βρίσκεται ο χώρος της δημόσιας υγείας.
Δεν έσκασε σαν βόμβα, καθώς ήταν γνωστό ότι οι εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛΑΣ κάτι έψαχναν τους τελευταίους μήνες. Για υπόθεση είχαν καταθέσει αρκετοί, καθώς πέρα των άλλων η έρευνα αφορούσε σε βάθος ετών και όχι μόνο τα νοσοκομεία του Έβρου.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο διοικητής της ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης: «Μετά από επισταμένο έλεγχο που διενήργησε η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης εντοπίστηκαν γιατροί του Π.Γ.Ν.Έβρου που προέβησαν σε σωρεία παράνομων συνταγογραφήσεων. Συγκεκριμένα: 1) σε προφανή συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιήθηκαν πλαστές φωτογραφίες έλκους κατακλίσεων σε 10δες περιπτώσεις ασθενών που δεν είχαν κατακλίσεις, προκειμένου να συνταγογραφηθούν επιθέματα κατακλίσεων 2) τέθηκαν ψευδείς διαγνώσεις προκειμένου να δοθεί αγωγή για δήθεν επιπλοκές διαβήτη σε ασθενείς που δεν έπασχαν από διαβήτη 3) χορηγήθηκαν χιλιάδες συνταγές για σκευάσματα ειδικής διατροφής με την ψευδή διάγνωση της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, που θα δικαιολογείτο μόνο αν ο Έβρος είχε το προνόμιο να έχει 50σια συχνότητα της νόσου από την υπόλοιπη Ελλάδα 4) ένας και μόνον γιατρός κατόρθωσε να χορηγήσει σε διάστημα 14 μηνών περίπου 4.900 συνταγές εκ των οποίων το 50% κατοικούσε σε περιοχή που κάλυπτε υγειονομικά άλλο νοσοκομείο 5) μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών δεν είχε εξεταστεί στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι των οποίων δεν ήξεραν καν ότι συνταγογραφήθηκαν φάρμακα στο όνομά τους 6) η ανωτέρω συμπεριφορά προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Σε ένα γιατρό εκτός από την αναστολή καθηκόντων, έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ η υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει και τη δικαιοσύνη.
Οι έρευνες δεν αφορούν μόνο σε νοσοκομεία του Έβρου και σύμφωνα με πληροφορίες οι υποθέσεις παράνομων συνταγογραφήσεων αναμένεται να απασχολήσουν και πάλι.