παιδικόςΠρόταση για αναστολή λειτουργίας του 1ου νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου, έγινε από το περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ).

Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Διδυμοτείχου απέστειλε επιστολή τόσο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Έβρου, όσο και στο γραφείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΑΜΘ.
Η επιστολή αναλυτικά:

Κυρία Δ/ντρια Α΄/θμιας Εκπ/σης Ν,Έβρου πληροφορηθήκαμε πως μετά το τελευταίο ΠΥΣΠΕ έγινε πρόταση να τεθεί σε αναστολή το 1ο νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου.
Τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου τον βρίσκει αντίθετο σε μια οριστική πρόταση της Διοίκησης στο θέμα αυτό.
Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα λαμβάνοντας υπ όψη και τα εξής δεδομένα:
Α) Φέτος για πρώτη χρονιά έγιναν πιο μπροστά οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και αρκετοί γονείς ίσως δεν το πληροφορήθηκαν έγκαιρα.
Β)Οι εγγραφές των παιδιών των στρατιωτικών κατά πλειοψηφία γίνονται τον Σεπτέμβριο .
Γ)Είναι το μοναδικό νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Δ)Τον οριακό αριθμό νηπίων και προνηπίων που ήδη έχουν κάνει εγγραφή και τα 3 ή 4 παιδιά που υπολείπονται δεν είναι ανέφικτος αριθμός για να συμπληρωθούν.
Ε)Τον υποβιβασμό που ήδη έχει γίνει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.
ΣΤ) Παρακαλούμε για τους παραπάνω λόγους να εξετάσετε θετικά το θέμα του 1ου Νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου και να μην τεθεί σε αναστολή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
– Η – Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
Καραφεΐζη Βαΐα
-Η-ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σαββαλάκη Αποστολία