ΟρεστιάδαΑν και αρχικά λίγες περιπτώσεις έγιναν γνωστές, όσο περνούν οι ώρες όλο και περισσότεροι οδηγοί διαπιστώνουν ότι άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας έσπασαν τα τζάμια των αυτοκινήτων τους και αφαίρεσαν αντικείμενα, στην πόλη της Ορεστιάδας.
Τα πρώτα περιστατικά που έγιναν γνωστά, αφορούσαν την περιοχή της γεφυροπλάστιγγας, όμως μετά έγιναν γνωστές κλοπές, στην περιοχή του δικτύου νομαρχιών, στις αποθήκες της ένωσης και κοντά σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν για τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις κατά τις οποίες άγνωστοι έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων, μπήκαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν χρήματα και ότι άλλο θεωρούσαν χρήσιμο.
Η πληθώρα των περιστατικών, απομακρύνει το ενδεχόμενο οι κλοπές να έγιναν για να κλαπεί ολόκληρο όχημα.
Μάλιστα σε μία περίπτωση οι κλέφτες αφαίρεσαν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος περιείχε εργασία καθηγητή, για την οποία δαπανήθηκαν ώρες. Τώρα η εργασία βρίσκεται στα χέρια κάποιου, ο οποίος δε θα τη χρειαστεί.
Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως, αφαιρέθηκαν μικρά χρηματικά ποσά.
Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων επισκέφτηκαν συνεργεία προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να αντικαταστήσουν τα κρύσταλλα, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην Ορεστιάδα τις επόμενες μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια μαρτυρία που να ρίχνει φως στην υπόθεση.