κολώνα φως«Πάω αργά γιατί βιάζομαι», είναι μία από τις παροιμίες που χρησιμοποιούν οι οδηγοί που κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Και πράγματι, αν δεν τους κοπανήσει κανείς από πίσω, θα φτάσουν στον προορισμό τους.
Στην περίπτωση πάντως της περιφερειακής ενότητας Έβρου, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς αντικειμενικά έχουν να παλέψουν με τα θηρία.
Είναι δύσκολη η προμήθεια λαμπτήρων και νέων πυλώνων φωτισμού, άσε που υπάρχουν και κλοπές καλωδίων.
Όπως και να χει, λίγο μετά το δημοσίευμα του thraki Νεα, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, μας ανακοίνωσε μέσω facebook ότι έβαλε φως στο αεροδρόμιο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη:

«Πενήντα τέσσερις νέοι ιστοί οδικού φωτισμού τοποθετήθηκαν από την Περιφέρεια κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που διασχίζει τον Απαλό και οδηγεί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Επιπρόσθετα, στον κόμβο του αεροδρομίου αντικαταστάθηκαν τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα με νέα.
Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος του υποέργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται σταδιακά.
Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 209 ιστοί οδικού φωτισμού 12 μέτρων, 487 φωτιστικά σώματα και 24.000 μέτρα καλωδίων αλουμινίου. Σημειώνεται πως επί χρόνια, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στους κόμβους του Έβρου, σε αρκετά σημεία είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς επιτήδειοι είχαν αφαιρέσει καλώδια χαλκού μήκους 30 χιλιάδων μέτρων, προκαλώντας ζημίες ύψους 450.000 ευρώ. Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο της αποκατάστασης του δικτύου, αντικαταστήσαμε τα χάλκινα, με καλώδια αλουμινίου που κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα και επίσης δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των πάσης φύσεως επιτηδείων.
Η Περιφέρεια εργάζεται με όλα τα πρόσφορα μέσα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών».

Διαβάστε: Όταν μιλούν για τουριστική ανάπτυξη της Θράκης. . .