logo mikro thrakinea.grΕίχα αποφασίσει να προσπαθήσω να αντιμετωπίσω με συμπάθεια την Μαρία Γκουγκουσκίδου. Η Μαρία, μου έχει επιτεθεί αναίτια πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά προσπάθησα να δώσω τόπο στα ατοπήματα, σεβόμενος το γεγονός ότι την γνωρίζω χρόνια, έχω συνομιλήσει σε πολύ καλό κλίμα μαζί της, ότι έχουμε κοινούς φίλους. Ειλικρινά προσπάθησα, της το είπα κι όλας, αλλά η Μαρία συνεχίζει να έχει την ίδια στάση.
Δεν είχα κανένα σκοπό να της απαντήσω, ούτε σε προσωπικές, ούτε σε επαγγελματικές επιθέσεις. Αλλά αυτές πλέον ξεπέρασαν το όριο. Της απαντώ, όχι γιατί το όριο απλά ξεπεράστηκε, αλλά πλέον θίγει και την επαγγελματική μου υπόληψη.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, η κα. Γκουγκουσκίδου, έκανε την τοποθέτησή της κι ανάμεσα σε όσα είπε, αναφέρθηκε στο δήμαρχο Ορεστιάδας, λέγοντας ότι « θεωρώ ότι δεν εφαρμόζετε νόμιμα τη διαδικασία, ότι παρανόμως και με έναν τρόπο που δε συνάδει με δήμαρχο πηγαίνετε στους ίδιους τους τόπους κατοικίας τους και μάλιστα ώρες και πολύ πρωινές και πολύ βραδινές », για το θέμα της μετεγκατάστασης Ρομά από την περιοχή του 8ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας.
Απαντώντας ο δήμαρχος Ορεστιάδας είπε ότι θα καταθέσει μήνυση.
Σε δημοσίευμα του το thraki Νεα με τίτλο: Μήνυση Μαυρίδη στη Γκουγκουσκίδου
έγραψε: «Η κα. Γκουγκουσκίδου υποστήριξε ότι ο δήμαρχος λειτουργεί παρανόμως και επισκέπτεται το χώρο όπου διαμένουν Ρομά στην περιοχή του 8ο δημοτικού σχολείου πρωινές και βραδινές ώρες και τους αναφέρει ότι θα αποχωρήσουν από την περιοχή».

Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι ενόχλησε περισσότερο την κα. Γκουγκουσκίδου. Η μήνυση που προτίθεται να της καταθέσει ο δήμαρχος ή το δημοσίευμά μας. Η δημοτική σύμβουλος λίγες ώρες μετά έβγαλε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει για το thraki Νεα: «Την ανακοίνωση αυτή μάλιστα αναπαρήγαγε άμεσα και το «γραφείο τύπου» του κου Μαυρίδη, η ιστοσελίδα «thrakinea.gr», με μια ανάρτηση η οποία είναι ανακριβής και παραπλανητική».

Η κα. Γκουγκουσκίδου πάντως, δεν έστειλε την ανακοίνωσή της στο thraki Νεα, παρά το γεγονός ότι μιλάει για μας με τον χειρότερο τρόπο.

Επειδή οι αναγνώστες μας έχουν κρίση, μνήμη, άποψη, μπορούν να διαπιστώσουν ποιος είναι ανακριβής και παραπλανιτικός.
Επειδή θεωρούμε ότι η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας, έχει πέσει σε ατόπημα την καλούμε να είναι πιο προσεκτική όταν απευθύνεται σε εμάς, να μη χρησιμοποιεί εισαγωγικά και χαρακτηρισμούς.
Επίσης, της γνωρίζουμε, ότι ο δημοσιογράφος κρίνεται καθημερινά. Γιατί ένας καλός δημοσιογράφος, στο χρόνο κερδίζει μέσα από τα ρεπορτάζ του, μέσα από τις ειδήσεις που παρουσιάζει και το πώς της παρουσιάζει.
Όπως κι ένας δικηγόρος, θεωρείται καλός, αν έχει πελατεία με συνέχεια. Ένας δικηγόρος θεωρείται καλός αν καταφέρει και απαλλάξει έναν κατηγορούμενο, ο οποίος βαρύνεται με τις ίδιες κατηγορίες με συγκατηγορούμενό του, ο οποίος δεν απαλλάσσεται εκπροσωπούμενος από άλλον δικηγόρο.
Τι εννουομε. Δύο δημοσιογράφοι βρίσκονται σε ένα ρεπορτάζ. Ο ένας γράφει και ο άλλος δεν αντιλαμβάνεται το ρεπορτάζ και δε γράφει. Προφανώς αυτός που έγραψε, είναι ο καλός δημοσιογράφος.

Σε ένα δικαστήριο, είναι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι βαρύνονται με την ίδια κατηγορία, αλλά έχουν διαφορετικούς δικηγόρους. Ο ένας αθωώνεται και ο άλλος καταδικάζεται. Προφανώς ο δικηγόρος του κατηγορούμενου που αθωώθηκε είναι ο καλός δικηγόρος.

Αυτό το παράδειγμα, για να δούμε και την επαγγελματική πλευρά, της κας Γκουγκουσκίδου, μπορεί να ξέρει και η ίδια τέτοια παραδείγματα.

Λοιπόν , για να τελειώνουμε. Αν θέλει οποιοσδήποτε να μας ασκήσει κριτική, να την κάνει, την περιμένουμε.
Αν όμως αναφέρετε σε εμάς, να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος .
Και κάτι τελευταίο.
Τα γραπτά, όλα τα γραπτά μένουν, γι’ αυτό δε ζητάμε να πάρουν πίσω τα όσα γράφουν για μας. . .
Όσοι έχουν υπομονή, ας δουν το βίντεο με όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο κι ας κρίνουν.
Είναι προφανές λοιπόν το τι ανεχόμαστε και το τι όχι.

Γιάννης Τομαδάκης