Καστανιές ΆρδαςΌλα τα σενάρια εξετάζουν οι ελληνικές αρχές, σχετικά με τον εντοπισμό δεκάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων το πρωί στις Καστανιές.
Συνολικά συνελήφθησαν 165 άτομα, ένας από τους μεγαλύτερους αριθμός μεταναστών που έχουν εντοπιστεί σε ένα μόνο περιστατικό στον Έβρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την καταμέτρηση των ατόμων χρειάστηκε αρκετή ώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι μετανάστες δήλωσαν Σύριοι.
Τι ακριβώς συμβαίνει με την παράξενη υπόθεση;
Για τη διακίνηση δεν αποκλείεται να έγινε σκόπιμα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς από τις Καστανιές θα περνούσε σε λίγες ώρες ο οικουμενικός πατριάρχης. Είναι γεγονός πάντως, ότι το πρωί πριν την άφιξη του πατριάρχη υπήρχε έντονη κινητικότητα για το θέμα στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ακόμη και σ’ αυτούς οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του πατριάρχη.
Οι μετανάστες εντοπίστηκαν περίπου στις 7:30 από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.
Θεωρείται βέβαιο ότι είχαν περάσει νύχτα στην Ελλάδα και ανέμεναν στο σημείο που τους εντόπισαν, για να εντοπιστούν όταν θα ξημέρωνε από κάποιον διερχόμενο, ενώ δεν αποκλείεται να είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά ότι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πάντως δεν αποκλείεται το πέρασμα των μεταναστών να συνέπεσε απλά με την άφιξη του πατριάρχη και πάλι όμως ο μεγάλος  αριθμός τους προκαλεί εντύπωση.
Τις τελευταίες εβδομάδας υπάρχουν συνεχείς συλλήψεις διακινητών και λαθρομετανάστων στον Έβρο, ενώ σποραδικές συλλήψεις έχουν γίνει και στην περιοχή των Καστανεών.