Τομαδάκης φωτοΚι ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την παράδοση του κάθετου άξονα του Έβρου, με στόχο το τμήμα Ψαθάδες – Μάνδρα να παραδοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, αισιόδοξες εκτιμήσεις βλέπουν παράδοση ακόμη και μες το Νοέμβριο, πληροφορήθηκα ότι κυβερνητικό κλιμάκιο, θα έρθει στον Έβρο για το δρόμο.
Στόχος κυβερνητικών παραγόντων είναι να επισκεφτούν την περιοχή των Λαβάρων, την ημέρα που θα δοθεί η παράκαμψη, ώστε να προχωρήσουν και στο ανάλογο σόου.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με καθυστερήσεις, έστω και με αστοχίες, είναι η μόνη κυβέρνηση που έδωσε λύση, την όποια λύση για τον κάθετο άξονα του Έβρου. Είναι γεγονός ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε, αυτά που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν. Είναι γεγονός ότι οι βουλευτές οι οποίοι μέχρι τώρα εκπροσωπούσαν τους Εβρίτες, απέτυχαν παταγωδώς στο να λύσουν και αυτό το πρόβλημα.

Κορδέλες, επισκέψεις, σε χώμα όπου βάφτηκε με αίμα, ακόμη κι αν δεν φταις, δεν έχουν θέση.

Ειδικά όταν θα φτιάξεις, μόνο το μισό δρόμο.

Ρώτησα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Σπίρτζη και άφησε να εννοηθεί ότι ο υπουργός έχει καταλάβει ότι δεν πρέπει να έρθει να χαμογελάσει, εκεί που σκοτώθηκαν τόσοι. Κατάλαβα όμως, ότι οι «κάτω από τον Σπίρτζη», θα έρθουν για να περπατήσουν στο δρόμο, συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων, εικονοληπτών, ατόμων που θα μεταφέρουν την παρουσία τους.
Είναι θλιβερή και καταδικαστέα κάθε τους τέτοια κίνηση.
Είναι οι μόνοι που έδωσαν λύση, αλλά η παρουσία τους σε έναν δρόμο, ο οποίος θα παραδοθεί μισός, μόνο κακό θα κάνει και στους ίδιους και στους Εβρίτες και στο κόμμα τους.
Ας το ξανασκεφτούν, όπως το σκέφτηκαν και δεν τόλμησαν να πατήσουν τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν ήταν έτοιμοι να κόψουν κορδέλα στα 500 μέτρα που έδωσαν στους Ψαθάδες.
Ας τους το πουν, πριν είναι αργά.

Γιάννης Τομαδάκης