ιστορικό μουσείο νέοΤο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά όλων των ηλικιών σε συνεργασία με επιστήμονες, καλλιτέχνες και φορείς της πόλης μας. Συνεχίζεται για 5η χρονιά ο κύκλος εργαστηρίων με τίτλο «Τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο».
Συγκεκριμένα, προσφέρονται εργαστήρια αστρονομίας για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης. Ανακαλύψτε το σύμπαν και τους πλανήτες μέσα από παρουσιάσεις, κατασκευές και δημιουργικό παιχνίδι.
Για πρώτη χρονιά φέτος, εγκαινιάζεται η συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης στα πλαίσια εργαστηρίων φωτογραφίας για παιδιά 10-15 ετών. Πρόκειται για μία βιωματική δράση που θα συμπαρασύρει τους μικρούς μαθητές στα μαγευτικά μονοπάτια της φωτογραφίας. Τα παιδιά θα μάθουν πως μπορούν να κατασκευάσουν μια φωτογραφική μηχανή από ένα κουτί παπουτσιών (pinhole camera). Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει:
• Σύντομο θεωρητικό μέρος
• Κατασκευή φωτογραφικής μηχανής
• Λήψη φωτογραφιών με τα κουτιά-μηχανές που θα κατασκευάσουν τα παιδιά
• Εμφάνιση φωτογραφιών σε σκοτεινό θάλαμο
Το εκπαιδευτικό αυτό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 4 και 11 Νοεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 13:00.
Το κόστος συμμετοχής είναι 3€ ανά εργαστήριο. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο τηλέφωνο του μουσείου 25510 28926.