Χριστουγεννιάτικο σκηνικό με μεγάλη κάλυψη, από τα κρατικά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πάνε να στήσουν στο κάθετο άξονα του Έβρου.
Για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, μετατίθεται το κόψιμο της κορδέλας στην παράκαμψη των Λαβάρων. Αν και οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει για να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, με ιερέα και υπηρεσιακούς παράγοντες, όλα πήραν αναβολή. Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν στο thraki Νεα, ότι τα εγκαίνια προγραμματίζεται να γίνουν στις 21 Δεκεμβρίου.
Λόγος αναβολής δεν μπορεί να υπάρχει σοβαρός, καθώς ο δρόμος, την Παρασκευή, ίσως και αύριο το απόγευμα να είναι έτοιμος.
Οπότε, όπως προκύπτει μας αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο λόγος της αναβολής είναι η παρουσία του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.
Η παρουσία του υπουργού, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να συνδυαστεί με κάλυψη από τα κρατικά και φιλοκυβερνητικά μέσα.
«ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ», θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος.
Οι εξελίξεις, φέρνουν σε δύσκολη θέση και τους εκπροσώπους του Έβρου, πολιτικούς και θρησκευτικούς, οι οποίοι καλούνται να αναλογιστούν το τι θα πράξουν. Το αν δηλαδή, θα συνδυάσουν τα λόγια τους, με τις πράξεις τους ή θα κολοτουμπιάσουν και θα πάνε να φωτογραφηθούν, λέγοντας και ευχαριστώ.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
κιμ βόρεια κορέα

Και για όσους έχουν απορία για τη φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο, να τους πούμε ότι δεν έχει καμία σχέση.
Απλά μας ήρθε στο νου, ότι τα χρόνια που στον Έβρο δεν έχουν φτιάξει τον κάθετο άξονα, στη Βόρεια Κορέα, μπορεί να λιμοκτονούν, όμως έχουν πραγματοποιήσει πολλές πυρηνικές δοκιμές και καταχειροκροτούν τον δικτάτορα τους.