ΣπίρτζηςΣυνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα η ηγεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνοντας με τις πράξεις τους, ότι καλό έχουν κάνει στο θέμα του κάθετου άξονα.

Την Πέμπτη θα έρθει για να παραδώσει τον ημιτελή (και σε ποσότητα και σε ποιότητα) κάθετο άξονα του Έβρου, ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας επιβεβαίωσε ότι θα έρθει ο κ. Σπίρτζης, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δε συζητάμε για φιέστες ούτε για κορδέλες ούτε για εγκαίνια, αλλά για μία τυπική παράδοση στο πλαίσιο της τυπικής υποχρέωσης της πολιτείας να παραδίδει ασφαλές οδικό δίκτυο στις τοπικές κοινωνίες».

Το thraki Νεα, όπως έχει αναφέρει από την πρώτη στιγμή, γνωρίζε ότι τα εγκαίνια ήταν να πραγματοποιηθούν παρουσία ιερέα στις 15 Δεκεβρίου, όμως αναβλήθηκαν για να παραστεί ο κ. Σπίρτζης, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. (Διαβάστε ΕΔΩ).

Ο κ. Σπίρτζης, άσχετα με το αν θα κάνει φιέστες, αν θα κόψει κορδέλες ή θα δεσμευτεί για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα, έρχεται για να παραδώσει ένα δρόμο, ο οποίος είναι ημιτελής. Εκτός από τον κόμβο του Αμορίου, ο οποίος είναι μισός, δεν έχει γίνει αντιπλημμυρικό το έργο στα Λάβαρα, όπως καταγγέλλει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Παράλληλα δεν πρόκειται για παράδοση όλου του κάθετου άξονα, παρά μόνο ενός τμήματος περίπου 15 χιλιομέτρων, πλάτους μόλις 12 μέτρων, δηλαδή δρόμου με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστική μπάρα στη μέση, τελείως διαφορετικό δρόμο από τους άλλους κάθετους άξονες της Εγνατίας.
Και εδώ ο κάθε πολίτης μπορεί να αναρωτηθεί, δρόμος μισός και κίνδυνος πλημμύρας υπαρκτός για τα Λάβαρα, είναι ο δρόμος που αναμένουν από την δεκαετία του 90 οι Εβρίτες;

Και επειδή για τον κάθετο άξονα πρέπει να λέγονται μόνο αλήθειες, η μοναδική κυβέρνηση που προχώρησε το έργο, έστω και σ’ αυτό το βαθμό είναι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η πρακτική επικοινωνίας, είναι λάθος και για ακόμη ένα λόγο. Ο υπουργός θα επισκεφτεί για να παραδώσει, έναν δρόμο, ο οποίος είναι μισός ήδη σε κυκλοφορία και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι να τον . . . παραδώσει ο υπουργός. . .

Για την ιστορία, τελικά μάλλον ντράπηκαν και δεν ήρθαν, όταν παρέδωσαν τα 500 μέτρα των Ψαθάδων τον Σεπτέμβριου του 2013.