ΚαμίνιΠώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές του Έβρου με τα δυσάρεστα δεδομένα;
Έντονες αναμένονται εντός της εβδομάδας οι εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Κι αυτό γιατί παρά τις υποσχέσεις για πληρωμή των αγροτών, οι αγρότες λεφτά δεν είδαν ακόμη. Σήμερα σφραγίστηκε η αποθήκη του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας από την τράπεζα Πειραιώς, καθώς η τράπεζα υποθήκευσε τη ζάχαρη για να προχωρήσει η μερική πληρωμή των αγροτών.
Στο μεταξύ, την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της βιομηχανίας θα βρεθεί στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, προκειμένου στην ουσία να συνεδριάσει παρουσία του υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, για το ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης.
Οι τευτλοπαραγωγοί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία βρίσκονται σε αναστάτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με το μεγαλύτερο φόβο να μη σπαρθούν τεύτλα από τους απλήρωτους αγρότες. Αυτό θα σημαίνει αυτόματα μηδενική βιομηχανική δραστηριότητα, καθώς δε θα υπάρχει πρώτη ύλη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπροστά στο αδιέξοδο, η συζήτηση θα αφορά κυρίως στις αποφάσεις της κυβέρνησης και σε σχέση με την τράπεζα Πειραιώς.
Ενδιαφέρον έχει και η στάση των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι όλους τους προηγούμενους μήνες μιλούσαν για τη διάσωση της ΕΒΖ. Θα πάνε στη συνάντηση κι αν ναι ποια στάση θα κρατήσουν;