ΚουβέληςΤην Ορεστιάδα επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Φώτης Κουβέλης, όπου συναντήθηκε με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια που οι κάμερες κατέγραψαν τη συζήτηση των γονέων με τον υπουργό η μητέρα του κρατούμενου λοχία είπε στον κ. Κουβέλη “Αν ήταν δικό σας παιδί κ. Κουβέλη τι θα κάνετε. Τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε;”. Η συζήτηση συνεχίστηκε για περίπου μία ώρα, ενώ ο πατέρας του ενός στρατιωτικού Νίκος Κούκλατζης, είπε στους δημοσιογράφους αποχωρώντας ότι είναι καλά τα παιδιά κι ότι τα αγκάλιασαν κατά το τελευταίο επισκεπτήριο.

“Πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο από αυτό το οποίο αντιστοιχεί σε ένα μεθοριακό επεισόδιο. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία προκειμένου το αρμόδιο δικαστήριο της Τουρκίας ν α αποφασίσει για το αδίκημα το οποίο θα τους αποδοθεί. Θεωρούμε ότι το μεθοριακό επεισόδιο αφορά ενδεχομένως ένα αδίκημα το οποίο εάν έχει τελεσθεί έχει τελεσθεί χωρίς δόλο χωρίς πρόθεση και κατά συνέπεια πρέπει να οδηγηθεί η κρίση του δικαστηρίου στην απαλλαγή των δύο στελεχών μας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης κατά τη διάρκεια δήλωσής του.
Παράλληλα ο υπουργός έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ειρηνική, αλλά ταυτόχρονα υπερασπίζεται σθεναρά τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στο μεταξύ την Ορεστιάδα επισκέφτηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος των τριών νομών της Θράκης, βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας. Στον κ. Δένδια δεν επιτράπηκε η είσοδος στο φυλάκιο 1, το φυλάκιο όπου έγινε το περιστατικό με τους δύο στρατιωτικούς, κάτι που ο ίδιος δε θέλησε να σχολιάσει. Νωρίτερα ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τους γονείς των δύο στρατιωτικών.