τελωνείο νύχταΠραγματικά γεγονότα που δεν έχουν δημοσιευτεί, μόνο στο thraki Νεα.
Ότι οι Τούρκοι τελωνειακοί δεν τον αντιλήφθηκαν, γιατί έβλεπαν τηλεόραση, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο 41χρονος Τούρκος, ο οποίος τα ξημερώματα πέρασε παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Ο 41χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα από το αυτόφωρο μονομελές Ορεστιάδας, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ, πέρασε από το τουρκικό τελωνείο χωρίς να δώσει διαβατήριο και στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα.
Τελικά ο Τούρκος παραδόθηκε στους Έλληνες αστυνομικούς στις Καστανιές.
Πέρα από τους πυροβολισμούς των Τούρκων (με άσφαιρα) στον αέρα, ένα ακόμη γεγονός προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον όσων γνωρίζουν καλά το χώρο των τελωνείων.
Σε περιστατικά που κάποιος από λάθος ή και επίτηδες περάσει τα σύνορα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο διαβατηριακός έλεγχος, τελωνειακοί της μίας χώρας επισκέπτονται το άλλο τελωνείο προκειμένου να διευθετήσουν την υπόθεση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό όχι μόνο δεν επισκέφτηκε κάποιος Τούρκος τελωνειακός τις Καστανιές, αλλά ούτε κάποια άλλη επικοινωνία υπήρχε.
Εκτός από τους Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξοδό του, προσπάθεια έγινε και από τους Έλληνες σκοπούς, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη αυξημένη επαγρύπνηση μετά το περιστατικό με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι Έλληνες σκοποί αντέδρασαν φωνάζοντας «Go Back», αλλά ο Τούρκος είχε πάρει φόρα και δεν σταμάτησε παρά μονάχα λίγα μέτρα πριν το τελωνείο των Καστανεών, προκειμένου να παραδοθεί περπατώντας.
Στο τουρκικό τελωνείο ο 41χρονος Τούρκος είχε φτάσει με ακόμη τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι παρέμειναν επί τουρκικού εδάφους.

Διαβάστε: Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα . . . από τη νόμιμη οδό και αναστάτωσε