στρατόςΑπόλυτα ικανοποιημένοι από τις αποδόσεις των στελεχών και το υψηλό ηθικό είναι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, αλλά και η ηγεσία του στρατεύματος.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ακριτικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν υπό καθεστώς υψίστης ετοιμότητας, έχουν ανταποκριθεί σ’ όλα τα σενάρια και σ’ όλες οι ασκήσεις, προγραμματισμένες ή μη.
Τα στελέχη, έχουν κατανοήσει την ανάγκη και την απαίτηση να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, όπως άλλωστε και συμβαίνει, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις ή εξαιρέσεις.
Παρά τους φόβους που είχαν εκφραστεί για πτώση του ηθικού, μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών και την κράτησή τους στην Τουρκία, το περιστατικό μάλλον έχει λειτουργήσει εντελώς αντίθετα και φαίνεται μάλιστα ότι γυρίζει μπούμερανγκ, για όσους το σχεδίασαν ή το χειρίστηκαν με τον τρόπο που κατέληξε η υπόθεση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι δεν υπάρχει αύξηση στο χρόνο χρήσης αναβολών, κάτι που αποδεικνύει ότι και οι κληρωτοί έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις παρά το τεταμένο κλίμα με τη γειτονική χώρα.
Το υψηλό ηθικό και φρόνημα δεν αφορά μόνο στις παραμεθόριες περιοχές, όπως τον Έβρο και την Καστοριά, τόπο καταγωγής των δύο στρατιωτικών, αλλά και σε μονάδες που βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, ενώ η κράτηση των δύο στρατιωτικών εξακολουθεί να απασχολεί τους στρατιωτικούς και τους Έλληνες, ανεξάρτητα με το αν έχουν σχέση με το στράτευμα.