Για το τέλος της εβδομάδας μετατέθηκε η έναρξη της λειτουργίας των διοδίων του Ιάσμου.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Εγνατίας Οδού στοXanthiPress.gr, η έναρξη της λειτουργίας των διοδίων θα γίνει πιθανότατα Πέμπτη με Παρασκευή, λίγες μέρες αργότερα από το προγραμματισμένο. Προφανώς η απεργία που μεσολαβεί και η κοινωνική ένταση ίσως αποθάρρυνε τους αρμόδιους και δεν μετέθεσαν την έναρξη λειτουργίας, ή τεχνικά προβλήματα προκάλεσαν την καθυστέρηση.

Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες δεν ανυπομονούν για την έναρξη αλλά προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Η απεργία των εργαζομένων αλλά και η απεργία των Δημοσιογράφων, μετέθεσαν για μερικές μέρες και την Συνέντευξη Τύπου καθώς και τη συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων από την Περιφέρεια που σχεδιάζει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης για το ζήτημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη γειτονική Κομοτηνή, υπάρχει σχετική κινητοποίηση ώστε από κοινού να υπάρξει σύντομα κάποια δράση στο χώρο των διοδίων.

Κατά τα άλλα την είσπραξη των διοδίων δεν θα έχει η Εγνατία Οδός αλλά η εταιρία Αττικές Διαδρομές(συμφερόντων ΆΚΤΩΡ που διαχειρίζεται την Αττική οδό!) η οποία θα εισπράξει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για την υπηρεσία της είσπραξης. Ακολουθεί η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας τον επόμενο χρόνο, που προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο και έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση πολιτών αλλά και των εργαζομένων της Εγνατίας Οδούς. Άλλωστε οι εργαζόμενο της Εγνατίας Οδού ΑΕι αντιμετωπίζουν μια σειρά νέων προβλημάτων καθώς βρίσκονται στις λίστες της Εργασιακής Εφεδρείας.

xanthipress