Αλλοδαπός διακινητής διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται 

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο 132ο χλμ Θεσσαλονίκης – Καβάλας (Ανισόπεδο Κόμβο Μουσθένης Καβάλας), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 36χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά λαθρομετανάστες, ενώ αναζητείται αλλοδαπός, συριακής καταγωγής, που προωθούσε στην ενδοχώρα άλλους οκτώ. Πέντε από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Σομαλίας, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, δύο Ιράν, δύο Παλαιστίνης και δύο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στον Ανισόπεδο Κόμβο Μουσθένης Καβάλας,  δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, με ελληνικές πινακίδες, τα οποία, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και εισήλθαν στην Εγνατία Οδό, ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια,  οι αστυνομικοί ακολούθησαν το πρώτο όχημα, που εισήλθε στο ρεύμα για Καβάλα και λίγο αργότερα ο 36χρονος οδηγός το εγκατέλειψε, προσπαθώντας να διαφύγει, πλην όμως δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω προωθούσε στη χώρα επτά λαθρομετανάστες.

Ακολούθως, μετά από σχετικές αναζητήσεις και με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε, στο ανισόπεδο κόμβο του Λαγκαδά, το δεύτερο όχημα με οκτώ λαθρομετανάστες, ενώ ο οδηγός – διακινητής που τους προωθούσε στην ενδοχώρα διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι και τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα από την Αθήνα.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα  κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.