Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την ομιλία Λαμπάκη στο Οικονομικό φόρουμ Θράκης. Ο κ. Λαμπάκης, σε σημείο της ομιλίας του μίλησε για τη Θράκη υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ως ανεξάρτητο κράτος. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καταδικάζουν την άποψη του Δημάρχου και του ζητούν να είναι πιο προσεκτικός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υποστηρίζει ότι η επιστολή συντάχτηκε πριν από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο ο ίδιος μίλησε για διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Το  thraki Νεα, παρουσιάζει αυτούσιες τις επιστολές των δύο πλευρών.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     15 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ     ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι  που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, επιθυμούμε να γνωρίσουμε στους δημότες μας, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Θράκης, τα παρακάτω σχετικά με  την ομιλία  του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη,  σε πρόσφατο οικονομικό συνέδριο:

 

  1. Το τμήμα της ομιλίας του Δημάρχου , που αναφέρει ότι η Θράκη «μπορεί να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ως ανεξάρτητο κράτος», δεν μας εκφράζει και το καταδικάζουμε , διότι μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και να χρησιμοποιηθεί   σε βάρος μας.
  2. Οι γεωγραφικοί «ακροβατισμοί» σχετικά με τη θέση της Θράκης, αποδυνάμωσαν το   πλεονέκτημα του Δήμου μας,  λόγω της γεωγραφικής του θέσης.
  3. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος μετά τη δημοσιοποίηση της ομιλίας του δεν ήταν ειλικρινείς , ενώ οι φραστικές επιθέσεις του εναντίον όσων επισήμαναν το λάθος του , επέτειναν το πρόβλημα.
  4. Θα πρέπει στο μέλλον ο κ. Δήμαρχος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν χειρίζεται τόσο ευαίσθητα θέματα και κυρίως, στις δημόσιες ομιλίες του, να προσπαθεί να εκφράζει, για  σημαντικά ζητήματα,   το σύνολο του Δημοτικού  Συμβουλίου.
  5. Θα πρέπει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει άμεσα για συζήτηση το θέμα του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Για να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, χωρίς λαϊκισμούς και προχειρότητες.

 

Οι υπογράφοντες

 

Γρηγοριάδης Νίκος                                   Κογιομτζής Μιχάλης

Κιτσικίδης Λάζαρος                                 Ραπτόπουλος  Γιώργος

Σεραφειμίδης Σπύρος                               Καρυπίδης Νίκος

Δούρος   Βασίλης                                     Γαλάνης Νίκος

Φουντουκίδης Λάζαρος                           Δευτεραίος Σάββας

Δημητριάδης Γιάννης                               Τρέλη Φανή

Κολχούρης Θανάσης                                Μπεϊχαμπέρης Πασχάλης

Λασκαράκης Γιάννης

 

Η απάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στην επιστολή των 15

 

Με αφορμή την κοινή δήλωση των 15 δημοτικών συμβούλων, που στιγμάτιζε την ομιλία του Δημάρχου κ. Λαμπάκη στο Οικονομικό Φόρουμ, για την δήθεν ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, σας ενημερώνουμε ότι συντάχθηκε πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Οκτώβρη 2011 και ουσιαστικά δεν ισχύει.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά τη γραπτή απάντηση και τοποθέτηση του Δημάρχου, αποδέχθηκε τη διαστρέβλωση των δηλώσεων που έκανε και δήλωσαν όλοι ότι δεν υπάρχει πια ζήτημα. Όλα τα παραπάνω έχουν καταγραφεί και προκύπτουν από τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

 Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ευάγγελος Λαμπάκης