Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου. Έγγραφο προς τον Υπουργό Μεταφορών

Κύριε Υπουργέ,

μετά λύπης μας απευθυνόμαστε σήμερα πλέον σε εσάς, για να καταγγείλουμε μία σοβαρή καθυστέρηση στην πληρωμή δαπανών για την ιατρική εξέταση για απόκτηση ή ανανέωση διπλώματος οδήγησης.

Ενώ οι εξετάσεις έχουν γίνει εδώ και 1 χρόνο, οι υποψήφιοι οδηγοί έχουν προπληρώσει το παράβολο των 90,00 ΕΥΡΩ στην Εθνική Τράπεζα από τα οποία τα 50,00 ΕΥΡΩ είναι δικαιώματα Υπουργείου (!!) και τα υπόλοιπα είναι η αμοιβή δύο ιατρών (μικτά – Παθολόγος – Οφθαλμίατρος), τα χρήματα αυτά ακόμη δεν έχουν αποδοθεί στους ιατρούς.

Σας ενημερώνουμε κύριε Υπουργέ, ότι μέχρι πριν από 3 χρόνια περίπου, η εξόφληση των ιατρικών εξετάσεων γινόταν εντός 45 ημερών περίπου από την υποβολή τους (υποβολή στο τέλος κάθε τριμήνου). Έκτοτε υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση, η οποία φθάνει πλέον το 1 έτος.

Κύριε Υπουργέ, θεωρούμε αδιανόητο χρήματα που έχουν καταβληθεί από πολίτες για συγκεκριμένο σκοπό, από τα οποία μάλιστα το Υπουργείο παίρνει τη «μερίδα του λέοντος», να μην πηγαίνουν στον προορισμό τους και να χρησιμοποιούνται (;) για άλλους σκοπούς.

Ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να λυθεί αυτό το σοβαρό ζήτημα. Ίσως πρέπει να εξετάσετε την απευθείας απόδοση της δαπάνης στους ιατρούς μετά την εξέταση, πιθανώς μέσα και από διαδικασίες αποστολής των χρημάτων από την Εθνική Τράπεζα όπου πληρώνονται τα σχετικά παράβολα, στα αρμόδια Τμήματα Μεταφορών και από εκεί στους ενδιαφερομένους.

Αναμένουμε την απάντηση και παρέμβασή σας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

                 Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας

  Παπανδρούδης Ανδρέας                                                       Πανταζής Νικόλαος