Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, διοργανώνεται μουσικοχορευτική εκδήλωση το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11.30 π.μ. στην πλατεία του Φάρου. Με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση και μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη θα βρίσκεται στην πόλη τις επόμενες ημέρες, η τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων και η πολιτιστική – μουσική εκπομπή “Από τόπο…. σε τόπο”.
Η εκπομπή “Από τόπο….σε τόπο” αποτελεί ως γνωστόν την ευχάριστη έκπληξη της Ελληνικής Τηλεόρασης, αφού κάθε Κυριακή μεσημέρι (12.00-14.00) συγκεντρώνει υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης, καθιστώντας την πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού σε Ελλάδα και σε Ομογένεια!
Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο αγαπημένος Μουσικολόγος- Λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς, ο οποίος περιοδεύει “πόρτα πόρτα” και “χωριό χωριό”, σε κάθε γωνιά της xώρας μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα αξιοθέατα, τα ήθη και τα έθιμα και την τοπική μουσική παράδοση στην αυθεντική και γνήσια μορφή της. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες και θα αναδειχθούν πολύτιμες πλευρές του τόπου, όπως ο Πλατανότοπος Μαΐστρου, τα Μοναστήρια της περιοχής, τα Μουσεία, το Δέλτα του Έβρου και οι φυσικές ομορφιές της πόλης.
Το μουσικό μέρος της εκπομπής, διανθισμένο με σκοπούς και τραγούδια της περιοχής μας θα μαγνητοσκοπηθεί στην πλατεία του Φάρου το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 11.30 π.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη!