Σάββατο προς Κυριακή η δολοφονία των τριών γυναικών που εντοπίστηκαν σε παραποτάμια περιοχή του Πραγγίου την Τετάρτη το μεσημέρι.

Ένας άνδρας, ψηλός γεροδεμένος και με σκουρόχρωμο δέρμα σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συγχωριανούς του κάτοικος του Πραγγίου, εθεάθη στην περιοχή της δολοφονίας  δύο μέρες πριν αποκαλυφθεί το αποτρόπαιο έγκλημα. Σύμφωνα με όσα είπε ο κάτοικος του χωριού, ο άγνωστος άνδρας, ρωτούσε πώς θα πάει στην Κωνσταντινούπολη. Η παρουσία του άγνωστου άνδρα, μπορεί να είναι τυχαία, μπορεί όμως να αποτελεί και το στοιχείο κλειδί που αναζητά η αστυνομία για να βρει ένα βασικό σημείο που θα βοηθήσει τις έρευνες. Επίσης είναι άγνωστο αν η παρουσία του άνδρα συμπίπτει χρονικά και με την ώρα της δολοφονίας των γυναικών, καθώς η δολοφονία είχε σημειωθεί τρεις με τέσσερις μέρες πριν εντοπιστούν.

Τι έχει εντοπίσει μέχρι τώρα η αστυνομία

Την πρώτη μέρα και λίγες ώρες από τον εντοπισμό της γυναίκας και των δύο ανήλικων κοριτσιών έφτασε στο σημείο ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, οποίος ερεύνησε την περιοχή.
Από τις έρευνες αστυνομίας και ιατροδικαστή, εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια, αναγράφονταν Made in Turkey κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι αγοράστηκαν από την Τουρκία, αλλά και ένα κινητό.
Την επόμενη μέρα, με την περιοχή αποκλεισμένη και φρουρούμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, εντοπίστηκαν έγγραφα τα οποία έχουν εκδοθεί στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη, οι γυναίκες έφεραν πανομυότυπα τραύματα στο λαιμό, ενώ η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα είχε και αμυντικά τραύματα, κάτι που δείχνει ότι πάλεψε με τον δράστη.
Μέχρι στιγμής και καθώς αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις, η αστυνομία εξετάζει αρκετά σενάρια, ενώ σχεδόν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ληστείας, καθώς βρέθηκαν κοσμήματα πάνω στη μεγαλύτερη γυναίκα.

 

  • Εξετάζεται το σενάριο η δολοφονία να έγινε από συγγενικό πρόσωπο, για άγνωστους λόγους
  • Να υπάρχουν θρησκευτικά κίνητρα
  • Να υπήρξε διαφωνία με διακινητή για την πληρωμή για τη διακίνηση των γυναικών ή άλλου συγγενικού τους προσώπου

Το τελευταίο σενάριο μπορεί να στηριχθεί και στο γεγονός ότι οι διακινούμενοι παραμένουν μέρες στην Τουρκία αν δεν έχουν να πληρώσουν για τη μεταφορά, μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα από τους ίδιους ή τους συγγενείς τους.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης άφησε πίσω του αρκετά ίχνη, όπως τα μαχαίρια, το κινητό και φυσικά δείγματα DNA. Αυτό ίσως να επιβεβαιώνει την υποψία ότι διέφυγε στην Τουρκία γνωρίζοντας ότι δε θα επιστρέψει ποτέ στην Ελλάδα ή ότι κάτι τον ανάγκασε να φύγει βιαστικά από το σημείο (ίσως ένας θόρυβος από κάποιο αυτοκίνητο, τρακτέρ).