Την αναβολή των αγώνων «Ιφιγένεια 2018» ανακοινώνει ο Πρωτέας Ορεστιάδας. Σε ανακοίνωσή του ο Πρωτέας τονίζει ότι οι αγώνες δεν στηρίχθηκαν από άλλους συλλόγους και κυρίως από τον Νηρέα Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα ο Πρωτέας αναφέρει:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κολυμβητικοί αγώνες «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 2018» αναβάλλονται για το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου, λόγω χαμηλής συμμετοχής εξαιτίας της μη στήριξης των αγώνων μας από συλλόγους της περιφέρειάς μας και της πόλης μας.
Αν και επανειλημμένα ο Ν.Ο.ΠΡΩΤEAΣ έχει στηρίξει κάθε κολυμβητική διοργάνωση τόσο του Κ.Ο.Νηρέας Ορεστιάδας, όσο και κάθε άλλης ομάδας της περιφέρειάς μας, ορισμένες ομάδες συμπεριλαμβανομένου και του Κ.Ο.Νηρέας Ορεστιάδας θεώρησαν σωστό να μην συμμετέχουν στην πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης αγώνων από το σύλλογό μας, προφασιζόμενοι λόγους ευθιξίας.
Έτσι χάνεται μία προσπάθεια προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας, γνωρίζοντας όλοι τον αντίκτυπο που έχει το γεγονός αυτό σε όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας.
Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτή την εξέλιξη και υποσχόμαστε ότι θα ανανεώσουμε σίγουρα το ραντεβού μας σε νέα ημερομηνία και υπό άλλες συνθήκες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες που έστειλαν συμμετοχές, για τη στήριξή τους καθώς και το Δήμο Νέας Ορεστιάδας για την προθυμία συνδιοργάνωσης των αγώνων.