Στην πρόσοψη του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται προσωρινά το αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης, καθώς δυστυχώς το αφαιρεμένο επί τουρκοκρατίας από το νησί εξακολουθεί να κοσμεί το μουσείο του Λούβρου.
Το αντίγραφο της Νίκης, έχει ύψος 3,38 μ. (μαζί με τη βάση), βάρος 5,5 τόνους και φιλοτεχνήθηκε από μάρμαρο Θάσου.
Ο ένας από τους γλύπτες ο Γιώργος Αγάλλου, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη κατά την διαδικασία τοποθέτησης του αγάλματος. Οι δύο γλύπτες του ομίλου «FHL Η. Κυριακίδης» σμίλευσαν τις λεπτομέρειες και έκαναν το τελικό φινίρισμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Είχε προηγηθεί το σκάλισμα του μαρμάρου από το ρομπότ που έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις του πρωτοτύπου, που εστάλη σε ψηφιακή αποτύπωση 3D, από το μουσείο του Λούβρου(το οποίο αρνείται να επιστρέψει τη Νίκη στο πραγματικό της σπίτι), ύστερα από αίτημα του αείμνηστου περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη. Το άγαλμα είναι ευγενική χορηγία στην περιφέρεια ΑΜΘ, του ευπατρίδη επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη, από τη Δράμα. Για την δημιουργία του αγάλματος απαιτήθηκαν συνολικά 6 μήνες.

Το αντίγραφο αναμένεται να τοποθετηθεί στο αρχαιολογικό μουσείο Σαμοθράκης, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος ώστε να επιστρέψει το γνήσιο στη χώρα μας.
Με πληροφορίες από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.