Ξεκίνησε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το δήμο Ορεστιάδας – Απέχει η Λαϊκή Συσπείρωση, αποσύρθηκαν Καζαλτζής, Παπανδρέου, Σιανκούρης.

Ξεκίνησε την Τετάρτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο δήμο Ορεστιάδας.
Στις δημοτικές εκλογές η παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή» επικράτησε από τον πρώτο γύρο με 50,26%. Η παράταξη του δημάρχου κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% και επιπλέον 54 ψηφοδέλτια.
Το σύνολο των ψηφοδελτίων που συγκέντρωσε η παράταξη Μαυρίδη είναι κατά 108 ψηφοδέλτια περισσότερα από το σύνολο των ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν όλες οι άλλες παρατάξεις μαζί.

Στη διαδικασία επανακαταμέτρησης, η οποία έγινε ύστερα από αιτήματα συνδυασμών, δεν συμμετείχε η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας, ενώ αποχώρησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ορεστιάδας Χρήστος Καζαλτζής, Σάκης Παπανδρέου και Παναγιώτης Σιανκούρης. Ο κ. Μαυρίδης χαρακτήρισε την απόσυρση των συγκεκριμένων αιτημάτων για επανακαταμέτρηση ως κίνηση αποδοχής του επίσημου εκλογικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως, κίνηση πολιτικής ηθικής και σεβασμού της λαϊκής βούλησης.