Να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες τους καλεί το υπουργείο δημοσίας τάξης αποσπασμένους αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούν στον Έβρο αδαπάνως. Πρόκειται για αστυνομικούς οι οποίοι έχουν επιλέξει τον Έβρο, προκειμένου να υπηρετούν με αφορμή και τα προβλήματα της μετανάστευσης.
Η διαταγή που έφτασε στις δύο αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου αφορά σε 30 αστυνομικούς (από τους 230 αποσπασμένους) της διεύθυνσης αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και τρεις (από τους 25 συνολικά) της διεύθυνσης αστυνομίας Ορεστιάδας.
Ήδη αστυνομικοί καταθέτουν αίτηση θεραπείας προκειμένου να μην φύγουν από τον Έβρο, ενώ κινήσεις γίνονται και σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο η αποφυγή των μετακινήσεων των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, είναι δύσκολη.

Η πλειοψηφία των αποσπασμένων αστυνομικών είναι Εβρίτες, οι οποίοι μέσω της απόσπασης κατάφεραν να υπηρετήσουν στον τόπο συμφέροντός τους και παράλληλα να ενισχύσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες στο δύσκολο έργο που έχουν, με την διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης.