Μετά την προ ημερών γενομένη κούρα του εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης Μοναχού Ορέστου, κατά κόσμον Θεοδώρου Μητρούδη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέβη εις την εις Διάκονο χειροτονία του, ιερουργήσας την Τετάρτη 17 Ιουλίου ε.ε., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, όπου ιδιαιτέρως τιμάται η Μεγαλομάρτυς του Χριστού Αγία Μαρίνα, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος.

Ο νέος Διάκονος είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας από την Ορεστιάδα και σπουδάζει στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Προσφωνών ο Σεβασμιώτατος τον χειροτονούμενο επεσήμανε ότι η ιερωσύνη είναι θυσία και προσφορά, μαρτυρία και μαρτύριο και του ευχήθηκε η διακονία του να εμπνέεται από την μαρτυρία και το μαρτύριο των αγίων και ιδιαίτερα της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης, την μνήμη της οποίας τιμά η αγία μας Εκκλησία.

Αφ’ εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο – Κατακόμβη της Αγίας Μαρίνης, στις υπώρειες του Κάστρου του Διδυμοτείχου, όπου και το Αγίασμα της αγίας, στο οποίο προσέρχεται καθημερινά πλήθος πιστών. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε τους άρτους, σημείωσε την αξία όλων αυτών των παρεκκλησίων, ναϊδρίων και αγιασμάτων, που βρίσκονται εντός και εκτός της πόλης Διδυμοτείχου, και εκφράζουν την ευλάβεια και την πίστη των προαπελθουσών και των νεωτέρων γενεών.